Αμυγδαλόκρεμα για πίτες και μακαρονάδες

Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε κρέμα αμυγδάλου αντί για κρέμα γάλακτος στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Να πώς μπορείς να την φτιάξεις εσύ! Ιδανική για να συνοδεύσεις μακαρόνια ή να την βάλεις σε πίτες, όπως στην vegan μπατζίνα.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:10'
  • κουταλιές της σούπας 16

Υλικά

1 κούπα

αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

1 κούπα

νερό χλιαρό

1⁄4 κ.γ.

αλάτι

1⁄8 κ.γ.

πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Χτυπάς στο μπλέντερ όλα τα υλικά.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να μουλιάσεις για 1-6 ώρες τα αμύγδαλα για να γίνει πιο λεία η κρέμα σου.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Κάθε ξηρός καρπός μπορεί να φτιάξει "κρέμα", "βούτυρο", ή "γάλα".

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με τα αγαπημένα σου μπαχαρικά και/ή βότανα, όπως δυόσμο, άνηθο, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου κ.λπ.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

37g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.442mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

79%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

6%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

51

ανά κουταλιά σούπας

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})