300γρ. | μακαρόνια φαρφάλες |
2 κ.σ. | ελαιόλαδο |
200γρ. | vegan λουκάνικα |
1⁄2 | πιπεριά τσίλι |
1 σκελίδα | σκόρδο |
1 σφηνάκι (20ml) | λευκό κρασί |
2 κούπες | φύλλα μπρόκολου |
1⁄2 κούπα | κόκκινο λάχανο |
1⁄2 κ.γ. | αλάτι |
2 κούπες | νερό από τα μακαρόνια |
3 κουτ. σούπας | τριμμένο τυρί vegan παρμεζάνα |
1 κ.σ. | μαϊντανός φριζέ |
- Κόβεις το τσίλι και το σκόρδο σε φέτες.
- Ξεδιαλέγεις τα φύλλα από το μπρόκολο και τα πλένεις.
- Κόβεις το λάχανο σε λωρίδες 1 εκ.
Γεμίζεις μια κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση, βάζεις τα μακαρόνια να βράσουν για 5'.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και τα vegan λουκάνικα, τα οποία έχεις διαλύσεις σε κομματάκια με το χέρι. Μόλις το λουκάνικο πάρει χρώμα, βάζεις την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο να σωταριστούν για 2'. Σβήνεις με το κρασί και ανακατεύεις μέχρι να εξατμιστεί και να απελευθερώσει το άρωμά του.
Στη συνέχεια προσθέτεις στο τηγάνι τα φύλλα του μπρόκολου, το κόκκινο λάχανο, το αλάτι, και ½ κούπα νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Καπακώνεις το τηγάνι για μαγειρεύεις ακόμα για 1'-2', μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ οι φαρφάλες θα είναι σχεδόν έτοιμες. Τις στραγγίζεις και κρατάς δύο κούπες από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Ρίχνεις τις φαρφάλες στο τηγάνι μαζί με μισή κούπα από το νερό που έχεις κρατήσει και ανακατεύεις. Μόλις το πιει ρίχνεις άλλη μισή κούπα νερό. Εάν δεις ότι η σάλτσα των μακαρονιών γίνεται στεγνή προσθέτεις λίγο ακόμα νερό. Εάν είναι αρκετά υγρή, περιμένεις να πιει τα υγρά της.
Σερβίρεις, προσθέτεις λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, και απολαμβάνεις παρέα με το αγαπημένο σου πρόσωπο!

Πρόσεξε να...
Μην αφήσεις τα μακαρόνια να βράσουν πολλή ώρα γιατί θα μαγειρευτούν και στο τηγάνι.

Μην ξεχάσεις...
Να κρατήσεις δύο κούπες νερό από τα μακαρόνια, γιατί με αυτό θα κάνεις την σάλτσα τους.

Ήξερες ότι...
Τα φύλλα του μπρόκολου (cime di rapa) είναι ένα πολύ δημοφιλές λαχανικό στην Ιταλία. Συνδέεται ιδιαίτερα με την περιοχή της Απουλίας, από όπου προέρχεται το παραδοσιακό κλασικό πιάτο ζυμαρικών "orecchiette con cime di rapa", από το οποίο εμπνεύστηκε ο δημιουργός της συνταγής μας.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Να κόψεις την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο σε χονδρά κομμάτια ώστε να μπορέσεις να τα αφαιρέσεις στο τέλος.