Υλικά
500 γρ. |
φαρφάλε ολικής άλεσης |
1 |
κρεμμύδι |
250 γρ. |
μανιτάρια λευκά |
1 |
μελιτζάνα |
4 |
τομάτες |
1 κ.γ. |
βασιλικό |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι ιωδιούχο |
4 κούπες |
νερό |
Προετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, διατηρώντας την φλούδα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε τετραγωνάκια και τα μανιτάρια σε ροδέλες.
- Ψιλοκόβουμε τις 2 τομάτες σε κυβάκια και περνάμε τις άλλες 2 από το μπλέντερ.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι σε 1-2 κ.σ. νερό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 1'-2'.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Συμπληρώνουμε νερό, 1 κ.σ. τη φορά, αν δεν υπάρχει υγρό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μελιτζάνα, και τον βασιλικό, ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο με την σπάτουλα, και μαγειρεύουμε για 1'-2'.
Προσθέτουμε το αλάτι, τα ζυμαρικά και νερό ίσα να τα καλύπτει, χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε 2-3 φορές, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
![Μην ξεχάσεις... Μην ξεχάσεις...](/imgs/icons/b-tip-02.png)
Μην ξεχάσεις...
Να χρησιμοποιήσεις μια ψηλή κατσαρόλα, γιατί μέσα εκεί θα βράσουν και τα ζυμαρικά.
![Ήξερες ότι... Ήξερες ότι...](/imgs/icons/b-tip-03.png)
Ήξερες ότι...
Όπως όλες οι συνταγές με πλήρη συστατικά, η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη C και Κ, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ίνες, και πρωτείνη.
![Δοκίμασέ το κι έτσι... Δοκίμασέ το κι έτσι...](/imgs/icons/b-tip-04.png)
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Αν σου αρέσει να ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες, χρησιμοποιείς 1 κ.γ. αλάτι κατά το ξεπίκρισμα, ξεπλένεις καλά, και δεν προσθέτεις αλάτι κατά το μαγείρεμα.