Πατάτες και πιπεριές στην κατσαρόλα

Μια συνταγή εμπνευσμένη από τα χρώματα της άνοιξης. Πολύχρωμες πιπεριές και πατάτες συνδυάζονται αρμονικά σε ένα πιάτο χορταστικό και ανάλαφρο ταυτόχρονα. Η σάλτσα του έχει την γλυκύτητα της πάπρικας και την σπιρτάδα από το ξύσμα λεμονιού. Ένα πλήρες γεύμα που συνοδεύεται τέλεια από πράσινη σαλάτα και μπορεί να σερβιριστεί πάνω σε καστανό ρύζι, κεχρί ή κινόα.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 0:35'
  • μερίδες 4

Υλικά

½ κούπα

νερό

1

καρότο μέτριο

1

κλωνάρι σέλινο

1

σκόρδο

½ κ.γ.

πιπέρι καγιέν

1 κ.γ.

πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ.

κόλιανδρο σε σκόνη

1 κ.γ.

ξύσμα λεμονιού

1

κόκκινη πιπεριά

1

πράσινη πιπεριά

1

κίτρινη πιπεριά

750 γρ.

πατάτες

4

ντομάτες μέτριες

1 κούπα

ζωμό λαχανικών

1

φύλλο δάφνης

2 κ.γ.

τοματοπολτός (χωρίς πρόσθετο αλάτι)

2 κ.γ.

χυμό λεμονιού

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζεις και ψιλοκόβεις το καρότο, το σέλινο, και το σκόρδο.
  2. Καθαρίζεις και κόβεις σε κομμάτια τις πιπεριές και τις πατάτες.

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία (5/9) ζεσταίνεις το νερό και σοτάρεις το καρότο, το σέλινο, και το σκόρδο για 3'- 4΄λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, και τον κόλιανδρο και ανακατεύεις για 3' ώστε να ελευθερώσουν τα αρώματά τους. Στην συνέχεια προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού και τις πιπεριές και μαγειρεύεις ακόμα για 3'- 4΄. Εάν χρειαστεί βάζεις λίγο επιπλέον νερό.

Προσθέτεις τις πατάτες, τις φρέσκες ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών, και το φύλλο δάφνης και ανακατεύεις. Μόλις πάρουν μια βράση μειώνεις τη θερμοκρασία, καλύπτεις την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσουν για 15' - 20΄μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία, ρίχνεις μέσα τον τοματοπολτό και τον φρέσκο χυμό λεμονιού, και ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις αμέσως.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Να παραλείψεις το πιπέρι καγιέν εάν θέλεις να κάνεις την συνταγή αυτήν πιο φιλική για τα παιδιά. Αν προσθέσεις και ζεστό τραγανιστό ψωμί για τη σάλτσα, αυτή η συνταγή θα γίνει αγαπημένη!

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Οι ταπεινές πατάτες όλων των ειδών είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Είναι χαμηλές σε λίπος και περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών. Η φλούδα τους τρώγεται και είναι εξίσου θρεπτική.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με καλαμπόκι αντί για κίτρινη πιπεριά και κολοκυθάκι σε χοντρές φέτες αντί για πράσινη πιπεριά.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

86g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

793mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

4%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

220

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})