Πατάτες και πιπεριές στην κατσαρόλα | Vegantimes.gr

Μια συνταγή εμπνευσμένη από τα χρώματα της άνοιξης. Πολύχρωμες πιπεριές και πατάτες συνδυάζονται αρμονικά σε ένα πιάτο χορταστικό και ανάλαφρο ταυτόχρονα. Η σάλτσα του έχει την γλυκύτητα της πάπρικας και την σπιρτάδα από το ξύσμα λεμονιού. Ένα πλήρες γεύμα που συνοδεύεται τέλεια από πράσινη σαλάτα και μπορεί να σερβιριστεί πάνω σε καστανό ρύζι, κεχρί ή κινόα.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 0:35'
  • μερίδες 4

Υλικά

½ κούπα

νερό

1

καρότο μέτριο

1

κλωνάρι σέλινο

1

σκόρδο

½ κ.γ.

πιπέρι καγιέν

1 κ.γ.

πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ.

κόλιανδρο σε σκόνη

1 κ.γ.

ξύσμα λεμονιού

1

κόκκινη πιπεριά

1

πράσινη πιπεριά

1

κίτρινη πιπεριά

750 γρ.

πατάτες

4

ντομάτες μέτριες

1 κούπα

ζωμό λαχανικών

1

φύλλο δάφνης

2 κ.γ.

τοματοπολτός (χωρίς πρόσθετο αλάτι)

2 κ.γ.

χυμό λεμονιού

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο, και το σκόρδο.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και τις πατάτες.

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία (5/9) ζεσταίνουμε το νερό και σωτάρουμε το καρότο, το σέλινο, και το σκόρδο για 3'- 4΄λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε για 3' ώστε να ελευθερώσουν τα αρώματά τους. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε ακόμα για 3'- 4΄. Εάν χρειαστεί βάζουμε λίγο επιπλέον νερό.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τις φρέσκες ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών, και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν μια βράση μειώνουμες τη θερμοκρασία, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' - 20΄μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία, ρίχνουμε μέσα τον τοματοπολτό και τον φρέσκο χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Να παραλείψεις το πιπέρι καγιέν εάν θέλεις να κάνεις την συνταγή αυτήν πιο φιλική για τα παιδιά. Αν προσθέσεις και ζεστό τραγανιστό ψωμί για τη σάλτσα, αυτή η συνταγή θα γίνει αγαπημένη!

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Οι ταπεινές πατάτες όλων των ειδών είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Είναι χαμηλές σε λίπος και περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών. Η φλούδα τους τρώγεται και είναι εξίσου θρεπτική.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με καλαμπόκι αντί για κίτρινη πιπεριά και κολοκυθάκι σε χοντρές φέτες αντί για πράσινη πιπεριά.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

86g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

793mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

4%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

220

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})