Νέες vegan μπάρες από τη Mondelez

Η εταιρεία Mondelez International λανσάρει vegan μπάρες σοκολάτας με το brand Cadburry στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2021.

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

16/03/2022

Λοιπές πληροφορίες

Οι δύο vegan μπάρες σοκολάτας με γεύσεις “Απαλή σοκολάτα” και “Αλατισμένη καραμέλα” θα είναι διαθέσιμες τον Νοέμβριο στα βρετανικά σούπερ μάρκετ. Και τα δύο προϊόντα φέρουν vegan πιστοποίηση από τον φορέα Vegan Society, ενώ αντί για ζωικό γάλα χρησιμοποιήθηκε πάστα αμυγδάλου, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να αντικαταστήσει την υφή των συστατικών του ζωικού γάλακτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη δημιουργία των προϊόντων χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, ενώ οι συσκευασίες είναι και αυτές φυτικές. Το προϊόν θα κυκλοφορεί σε συσκευασία 90γρ. και θα στοιχίζει 2,50 λίρες (περίπου 3€). Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mondelez στο Ηνωμένο Βασίλειο, “ήταν η κατάλληλη στιγμή να κυκλοφορήσει η πρώτη vegan μπάρα Cadbury’s στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένης της μεγάλης αύξησης του βιγκανισμού στη χώρα μόνο τους τελευταίους μήνες”, κάτι που δείχνει πως η ζήτηση για vegan προϊόντα συνεχώς αυξάνεται κατακτά την αγορά.

Ο vegan τρόπος ζωής έχει αγγίξει τον πληθυσμό της Βρετανίας για λόγους βιωσιμότητας, κλιματικής αλλαγής και προστασίας των ζωών και έχει υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό στη Μ. Βρετανία, γι’ αυτό και η διάθεσή vegan και ειδικά vegan πιστοποιημένων προϊόντων είναι ευρεία. Αξίζει μόνο να σημειωθεί πως ένας στους 3 Βρετανούς θα υποστήριζε ενέργειες που θα προωθούσαν την υιοθέτηση της vegan διατροφής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

© Vegan Times 08-11-2021

Δημοσιεύτηκε: 11/11/2021
Ενημερώθηκε:
16/03/2022