Τελικά, οι μονόκεροι πραγματοποιούν ευχές

Vegan Life

18/07/2023

Ποιος;

Ο Sisu, ένας αδέσποτος σκύλος…

Τί;

…πήγαινε τακτικά σε ένα σουπερμάρκετ και συγκεκριμένα σε ένα ράφι που βρισκόταν ένας λούτρινος μωβ μονόκερως. 

Πού;

Στo Κenansville της Βόρειας Καρολίνας, στις ΗΠΑ.

Πότε;

Τον Μάρτιο του 2021.

Λοιπές πληροφορίες

Οι υπάλληλοι του καταστήματος επικοινώνησαν με την Υπηρεσία Ζώων, ώστε να περιθάλψει τον αδέσποτο σκύλο. Η Σαμάνθα Λέϊν, η υπάλληλος της Υπηρεσίας Ζώων που ανέλαβε το περιστατικό και πήγε στο κατάστημα, είδε με πόση λαχτάρα ο Sisu κοιτούσε τον μονόκερω και του τον αγόρασε, και ο Sisu, περιχαρής πλέον, την ακολούθησε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ζώων μαζί με τον νέο του «φίλο». Η Σαμάνθα εικάζει πως ίσως στο σπίτι που διέμενε ο Sisu προηγουμένως να υπήρχε κάποιο παρόμοιο λούτρινο ζώο.

Το κέντρο δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από κόσμο που επιθυμούσε να υιοθετήσει τον Sisu και πρόσφατα σύμφωνα με δημοσίευση στο Facebook ο Sisu σύντομα θα δοθεί σε ένα ζευγάρι για υιοθεσία, μαζί πάντα με τον νέο λούτρινο «φίλο» του.

Ποιος είπε λοιπόν πως τα παραμύθια δεν έχουν αίσιο τέλος;

Sisu dog with teddy bear unicornΔεν ξέρουμε τί έχει περάσει στην προηγούμενη ζωή του ο Sisu και γιατί επιζητούσε τόσο έντονα τον συγκεκριμένο λούτρινο μονόκερω. Όμως γνωρίζουμε ότι είναι τυχερός επειδή βρήκε μια οικογένεια να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πηγή Εικόνας: Duplin County Animal Services | Facebook.

Η γνώμη μας

Όλα τα ζώα συντροφιάς έχουν έρθει στη ζωή εξ αιτίας των ανθρώπων, έχουν βρεθεί στον δρόμο εξ αιτίας των ανθρώπων, και τους οφείλουμε, σε κάθε ένα από αυτά, μια καλή ζωή. Ο ρυθμός δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων υπερβαίνει τον ρυθμό δημιουργίας νέων νοικοκυριών που υιοθετούν αδέσποτα. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων είναι πάντοτε γεμάτα από αζήτητα ζώα, και η τύχη των περισσότερων είναι η ευθανασία. Εδώ μπορούμε να δούμε κάποιες λίστες “ζώων που κινδυνεύουν” από ευθανασία στη Νέα Υόρκη. Με κόκκινο αναφέρεται η ημερομηνία και ώρα που θα γίνει η ευθανασία τους. Η κατάσταση είναι παρόμοια σε κάθε χώρα, και φυσικά και στην Ελλάδα.

Όσοι φροντίζουμε ζώα συντροφιάς είναι σημαντικό να μην συνεισφέρουμε στο πρόβλημα της δημιουργίας αζήτητων ζώων, στειρώνοντας τα ζώα που φροντίζουμε. Κάθε ζώο που γεννιέται από δεσποζόμενα ζώα και βρίσκει ένα σπίτι (δυστυχώς δεν βρίσκουν όλα) εξαλείφει μια ευκαιρία για ένα ανεπιθύμητο ζώο να βρει σπίτι.

Και κάθε σπίτι που υποδέχεται ένα αζήτητο ζώο του χαρίζει το πιο σημαντικό δώρο: μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Για αυτό, στειρώνουμε και υιοθετούμε αντί να αγοράζουμε και να αναπαράγουμε.

© Vegan Times 06-04-2021

Δημοσιεύτηκε: 06/04/2021
Ενημερώθηκε:
18/07/2023