Υλικά
Στερεά υλικά |
|
2 κούπες |
αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
1 κ.γ. |
κανέλα τριμμένη |
1⁄2 κ.γ. |
μαστίχα τριμμένη |
1 κούπα |
ζάχαρη |
1⁄2 κούπα |
σταφίδα ξανθιά |
1 κ.γ. |
μαγειρική σόδα |
2 κ.γ. |
baking powder |
Υγρά Υλικά |
|
40 ml |
ούζο |
1 1⁄2 κούπα |
νερό |
1⁄2 κούπα |
ελαιόλαδο |
2 κ.σ. |
ελαιόλαδο για το ταψί |
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και αλείφουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 ή 24 εκατοστά με 2 κ.σ. λάδι στον πάτο και τα πλαϊνά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα στερεά υλικά μας, ενώ την μαγειρική σόδα και το μπέικιν τα βάζουμε τελευταία στην κορυφή, καθώς δεν θέλουμε να ανακατευθούν γρήγορα με τα υγρά και να μείνουν πολύ ώρα με υγρασία έξω από τον φούρνο.
Στο περιθώριο του μπωλ με τα στερεά υλικά προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40' περίπου.
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο όταν χρυσίσει και δεν αφήνει υπολείμματα σε μεταλλικό αντικείμενο που βυθίζουμε στο κέντρο της. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την μεταφέρουμε από το ταψί στην πιατέλα μας.
Μικρά μυστικά
Ήξερες ότι...
1 κ.σ. = 15 ml και 1 κ.γ. = 5 ml. Άρα για 40ml ούζου βάζεις 2 κ.σ. και 2 κ.γ.