Υλικά
1 κιλό |
πατάτες με τη φλούδα τους |
1 |
λεμόνι, τον χυμό του |
1⁄2 κ.γ. |
ρίγανη αποξηραμένη |
1 |
κρεμμύδι |
1 κούπα |
νερό |
¼ κ.γ. |
αλάτι |
⅛ κ.γ. |
πιπέρι |
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες από χώματα, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στύβουμε το λεμόνι και κρατάμε τις φλούδες.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε όσες κουταλιές της σούπας νερό χρειαστεί σε δόσεις μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σωτάρουμε και αυτές ελαφρώς. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και τρίβουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη σπάτουλα για να πάρουμε όλη τη γεύση που έχει δημιουργηθεί.
Προσθέτουμε το νερό, τη ρίγανη και τις φλούδες λεμονιού, αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά), κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 8'. Αφού σβήσουμε την εστία αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει φυσικά πάνω στην εστία.
Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε.
Αν δεν έχουμε χύτρα, θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε το φαγητό για περίπου 30' σε μέτρια θερμοκρασία (με κλειστό καπάκι), καθώς και να το ελέγχουμε συχνά ώστε να προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα για να καλύπτεται ο πάτος κατά το μαγείρεμα.
Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...
Να κάνεις διπλή δόση, εάν σας αρέσουν οι πατάτες, μιας και όλοι θα θελήσουν διπλή μερίδα!

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με διπλάσια ποσότητα από χυμό λεμονιού, αν σου αρέσει να νιώθεις έντονα το λεμόνι.