Πιτάκια με κάρυ

Νόστιμα και υγιεινά πιτάκια. Ταξιδεύουν εύκολα και εξαφανίζονται γρήγορα!

  • Δυσκολία 2
  • Εκτέλεση 1:40'
  • πιτάκια 45

Υλικά

5-6

φύλλα κρούστας (τα πιο λεπτά)

3

πατάτες μέτριες

2

καρότα

225 γρ.

αρακά

2 κούπες

γάλα σόγιας άγλυκο

2 κ.σ.

άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ)

1 κ.σ.

κάρυ γλυκό

1 κ.σ.

γάλα σόγιας άγλυκο, για επάλειψη

1⁄4 κ.γ.

αλάτι

Εκτέλεση

Ξύνουμε τα καρότα και τις πατάτες (δεν πετάμε τη φλούδα) για να φύγουν τα χώματα. Τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια μεγέθους μικρού ζαριού (πλευρά έως 7 χιλιοστά).

Μαγειρεύουμε στον ατμό τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά. Στη χύτρα ταχύτητας θέλουν 7' από τη στιγμή που χαμηλώνουμε την ένταση, συν όσο χρόνο πάρει πάνω στην σβησμένη εστία, ώστε να ανοίξουμε τη χύτρα χωρίς να φύγει ατμός. Όσο είναι ζεστά, τα μεταφέρουμε σε ένα πυράντοχο σκεύος (πυρέξ, κεραμικό, ή ατσάλι).

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα σόγιας (κρύο) με το κορν φλάουρ. Φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας. Όταν αρχίσει να πήζει βγάζουμε από τη φωτιά, το αναμιγνύουμε με τα λαχανικά, προσθέτουμε το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε το φύλλο κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 6-7 εκ. (περίπου 8 λωρίδες ανά φύλλο). Τοποθετουμε μία κουταλιά από το μείγμα στην άκρη της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα. Αλείφουμε ελαφρώς με το γάλα σόγιας τα πιτάκια από την επάνω πλευρά τους.

Ψήνουμε για περίπου 30' μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αν περισσέψει γέμιση, μπορούμε να φτιάξουμε ένα γρήγορο ζυμάρι με αλεύρι, νερό, και μαγιά αρτοποιίας σε σκόνη και να ετοίμασουμε μερικά ακόμα πιτάκια. Αν περισσέψουν φύλλα, μπορούμε να τα γεμίσουμε με ένα πρόχειρο μείγμα από ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι ή χούμους, ή ό,τι φαγητό έχουμε στο ψυγείο, αφού αφαιρέσουμε το ζουμί του: φακές, φασολάδα, σπανακόριζο κ.λπ.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Βεβαιωθείς ότι το φύλλο κρούστας δεν έχει ζωικά συστατικά.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να καταψύξεις την γέμιση που μπορεί να σου περισσέψει. Τρώγεται και σκέτη.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Κάθε νοικοκυριό στην Ινδία φτιάχνει τη "δική του" ιδιαίτερη συνταγή, προσαρμοσμένη στις δικές του γευστικές προτιμήσεις.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Βάλε τη γέμιση σε αραβική πίτα, τύλιξέ την και ψήσε την στην τοστιέρα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

39g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.457mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

8%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

23

ανά κομμάτι

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές