Υλικά
400 γρ. |
γιαούρτι σόγιας greek style |
1 |
αγγούρι |
1 κ.γ. |
ελαιόλαδο |
1 κ.σ. |
μηλόξυδο |
1-2 κ.σ. |
άνηθος |
2-3 |
σκελίδες σκόρδο |
1⁄8 κ.γ. |
αλάτι |
πιπέρι |
Προετοιμασία
Τρίβουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε 10' να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια το στίβουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε μία πρέσα και τις προσθέτουμε στο μπωλ.
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...
Αφήσεις το αγγούρι να βγάλει όλα του τα ζουμιά για να μην γίνει το τζατζίκι σου νερουλό.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Χωρίς σκόρδο, σαν ντιπ για λαχανικά.
Διατροφικά χαρακτηριστικά:
Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση
Ίνες:
19g
ανά 2.000 θερμίδες
Νάτριο:
1.916mg
ανά 2.000 θερμίδες
Λίπος:
53%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Κορεσμένο Λίπος:
8%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Θερμίδες:
315
ανά 500 γρ.
>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})