Vegan τζατζίκι

Το αγαπημένο σε όλους μας τζατζίκι στη vegan εκδοχή του, με γιαούρτι σόγιας και όλα τα αρωματικά που το συνοδεύουν. Mπορεί να σερβιριστεί μόνο του σαν ορεκτικό, ή μέσα σε vegan σουβλάκι με πίτα για να απολαύσεις το κλασσικό ελληνικό street food.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:15'
  • Εκτέλεση 0:05'
  • γρ. 500

Υλικά

400 γρ.

γιαούρτι σόγιας greek style

1

αγγούρι

1 κ.γ.

ελαιόλαδο

1 κ.σ.

μηλόξυδο

1-2 κ.σ.

άνηθος

2-3

σκελίδες σκόρδο

1⁄8 κ.γ.

αλάτι

πιπέρι

Προετοιμασία

Τρίβουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε 10' να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια το στίβουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπωλ.

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε μία πρέσα και τις προσθέτουμε στο μπωλ.

Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Αφήσεις το αγγούρι να βγάλει όλα του τα ζουμιά για να μην γίνει το τζατζίκι σου νερουλό.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Χωρίς σκόρδο, σαν ντιπ για λαχανικά.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

19g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.916mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

53%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

8%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

315

ανά 500 γρ.

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})