Αμυγδαλοβούτυρο

Μια εκπληκτικά πλούσια γεύση για το πρωινό σου, και όχι μόνο. Η σύνθετη γεύση του αναδεικνύεται με ψωμί ολικής αλέσεως. Είναι υπέροχο σε καναπεδάκια και σάντουιτς.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:20'
  • κούπα 1

Υλικά

1 1⁄2 κούπα

αμύγδαλα με τη φλούδα

δυνατό μπλέντερ

τίποτε άλλο

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ αρκετές φορές (30''-60'' τη φορά) τα αμύγδαλα μέχρι να αποκτήσουν ρευστή υφή.

Ανάλογα με την ισχύ του μπλέντερ, θα χρειαστεί να το σταματήσουμε αρκετές φορές και να κατεβάσουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπλέντερ με μια σπάτουλα.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Προσαρμόσεις την ποσότητα αμυγδάλων ώστε να σκεπάσεις εντελώς τα μαχαίρια του μπλέντερ σου συν 4-5 εκ. παραπάνω.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να χρησιμοποιήσεις στεγνά αμύγδαλα.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Διατηρείται εκτός ψυγείου. Για τον λόγο αυτό τα σάντουιτς με αμυγδαλοβούτυρο είναι ένα ασφαλές σνακ όταν είσαι εκτός σπιτιού για πολλές ώρες.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Σε σάντουιτς με ψωμί ολικής για σνακ. Σνακ που θα γίνει ανάρπαστο στο σχολείο.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

42g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

3mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

77%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

6%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

63

ανά κουταλιά σούπας

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές