Φανουρόπιτα με μαστίχα

Μία αφράτη φανουρόπιτα, με άρωμα μαστίχας που θα μας ταξιδέψει με τη γεύση της!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 1:00'
  • κομμάτια 8

Υλικά

Στερεά υλικά

2 κούπες

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ.

κανέλα τριμμένη

1⁄2 κ.γ.

μαστίχα τριμμένη

1 κούπα

ζάχαρη

1⁄2 κούπα

σταφίδα ξανθιά

1 κ.γ.

μαγειρική σόδα

2 κ.γ.

baking powder

Υγρά Υλικά

40 ml

ούζο

1 1⁄2 κούπα

νερό

1⁄2 κούπα

ελαιόλαδο

2 κ.σ.

ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C  και αλείφουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 ή 24 εκατοστά με 2 κ.σ. λάδι στον πάτο και τα πλαϊνά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα στερεά υλικά μας, ενώ την μαγειρική σόδα και το μπέικιν τα βάζουμε τελευταία στην κορυφή, καθώς δεν θέλουμε να ανακατευθούν γρήγορα με τα υγρά και να μείνουν πολύ ώρα με υγρασία έξω από τον φούρνο.

Στο περιθώριο του μπωλ με τα στερεά υλικά προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40' περίπου.

Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο όταν χρυσίσει και δεν αφήνει υπολείμματα σε μεταλλικό αντικείμενο που βυθίζουμε στο κέντρο της. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την μεταφέρουμε από το ταψί στην πιατέλα μας.

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

1 κ.σ. = 15 ml και 1 κ.γ. = 5 ml. Άρα για 40ml ούζου βάζεις 2 κ.σ. και 2 κ.γ. 

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

7g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.399mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

39%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

5%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

30%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

403

ανά κομμάτι

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Μαλαβάζου

Η κυρία Γεωργία, περήφανη γιαγιά με 3 εγγονάκια, ανακάλυψε τον βιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, όταν η κόρη της έγινε vegan και συμπαρέσυρε ολόκληρη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό και ηθικό χάρτη διατροφής. Οι συνταγές της, εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και μαγειρεμένες με vegan υλικά, έχουν τη γνώριμη νόστιμη γεύση των πιάτων της «μαμάς».

Γεωργία Μαλαβάζου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές