Vegan μπισκότα με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Σοκολάτα και φυστικοβούτυρο. Ένας αγαπημένος συνδυασμός που απογειώνει την γεύση αυτών των απολαυστικών μπισκότων! Δοκιμάστε τα όσο ακόμα είναι ζεστά και θα τα λατρέψετε, μικροί και μεγάλοι! Αποτελούν επίσης ένα ωραίο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 0:15'
  • μπισκότα 10

Υλικά

165 γρ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ.

σόδα

1

πρέζα αλάτι

105 γρ.

φυστικοβούτυρο υγρό - όχι τραγανό

100 γρ.

μελάσα γλυκιά σε γεύση - όχι blackstrap

 1 κ.σ.

λιναρόσπορο κοπανισμένο

2 κ.σ.

νερό

1 κ.γ.

βανίλια σε υγρή μορφή

50 ml

γάλα αμυγδάλου

85 γρ.

vegan κουβερτούρα

χονδρό αλάτι, προαιρετικά

Προετοιμασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βάζουμε σε ένα μικρό μπωλ το λιναρόσπορο και το νερό. Αφήνουμε για 10'.
  3. Παράλληλα, κόβουμε με μαχαίρι την κουβερτούρα σε κομμάτια. Μετράμε 60γρ. για το μείγμα των μπισκότων και κρατάμε 25 γρ. για να τα βάλουμε πάνω στα μπισκότα.

Εκτέλεση

Προσθέτουμε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα υγρά υλικά μαζί με το λιναρόσπορο κι ανακατεύουμε καλά.

Σιγά σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπωλ με τα υγρά και ανακατεύουμε, στην αρχή με το σύρμα, στη συνέχεια με μία κουτάλα, και στο τέλος με το χέρι.  Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα (τα 60 γρ.).

Φτιάχνουμε 10 μπαλίτσες, περίπου 40 γρ. η καθεμία, και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει ένα φύλλο σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί. Τις πιέζουμε με το χέρι για να πάρουν το σχήμα του μπισκότου. Επειδή δεν έχουν λάδι, δεν είναι από τα μπισκότα που θα «λιώσουν» στον φούρνο και θα σχηματιστούν από μόνα τους. Βάζουμε από πάνω την κουβερτούρα που έχουμε κρατήσει.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Εάν έχουμε φούρνο γκαζιού, τα ψήνουμε για περίπου 9'-10'. Αλλιώς, τα ψήνουμε στον αέρα γύρω στους 180°C για περίπου 13'. Ελέγχουμε συχνά τα πρώτα 9'. Θέλουμε να έχουν ψηθεί, αλλά να είναι πολύ μαλακά. Στην πορεία, έτσι και αλλιώς, θα σταθεροποιηθούν. 

Αφού ψηθούν μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά χονδρό αλάτι. 

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να κρατήσεις 25 γρ. κουβερτούρας για να την βάλεις πάνω στα μπισκότα πριν τα ψήσεις. Αλλά κι αν το ξεχάσεις και βάλεις όλη την σοκολάτα στο μείγμα, δεν πειράζει, θα είναι εξίσου νόστιμα!

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Ο λιναρόσπορος λειτουργεί ως συνδετικό υλικό και με αυτόν μπορείς να αντικαταστησεις το αυγό σε άλλες σου συνταγές.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με βανιλίνη, εάν δεν βρεις υγρή βανίλια.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

19g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.977mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

39%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

12%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

17%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

195

ανά μπισκότο

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Χριστίνα Ζουπάνου - A Vegan Foodie

Η Χριστίνα Ζουπάνου, 28 χρονών, είναι vegan εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Στην παρούσα φάση της ζωής της ασχολείται με το vegan food & lifestyle blogging μέσω του Instagram προφίλ της @aveganfoodie_. Δεν είναι σεφ, ούτε έχει σπουδάσει κάτι αντίστοιχο. Η αγάπη της όμως για τον βιγκανισμό, την προώθησή του στην Ελλάδα, αλλά και την μαγειρική, την οδήγησε σε αυτό που κάνει σήμερα. Αγαπάει πολύ τα ζώα, την φύση, τον διαλογισμό και δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να συναντηθεί με τους αγαπημένους της ανθρώπους. Την ενδιαφέρει πολύ η προσωπική της εξέλιξη, γι’ αυτό και πολύ συχνά θα την βρεις σε σεμινάρια εσωτερικής αφύπνισης και αυτοβελτίωσης. 

Μάθε περισσότερα για την Χριστίνα στην συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Χριστίνα Ζουπάνου - A Vegan Foodie
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές