Vegan ρυζόγαλο ζεστό

Ένα vegan ρυζόγαλο διαφορετικό και πεντανόστιμο. Το απολαμβάνουμε ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο αφού το κάνουμε με την τεχνική του ριζότο. Θέλει καλή παρέα όση ώρα ανακατεύουμε το ρύζι στην κατσαρόλα γι' αυτό προτιμάμε να το ετοιμάσουμε όσο φιλοξενούμε φίλους στο σπίτι. Το γάλα αμυγδάλου του δίνει το απαιτούμενο άρωμα. Επιπλέον είναι και οικονομικό αφού χρησιμοποιούμε λίγα και απλά υλικά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

 

  • Δυσκολία 2
  • Εκτέλεση 0:50'
  • μερίδες 4

Υλικά

1 κούπα (200 γρ.)

ρύζι γλασέ

2 κούπες

νερό

4 κούπες

γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

4 κ.σ.

ζάχαρη

1⁄2 κ.γ.

αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει, με σύρμα εάν έχουμε ανοξείδωτη κατσαρόλα, ή με ξύλινη κουτάλα εάν έχουμε κατσαρόλα με αντικολλητική επίστρωση. Το ρυζόγαλο το κάνουμε πάντα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία η οποία μας επιτρέπει να μην στεγνώνει απότομα ο πάτος της κατσαρόλας, αλλά να εξελίσσεται ο βρασμός.

Όταν τα υγρά έχουν απορροφηθεί από το ρύζι και εξατμιστεί, προσθέτουμε μία κούπα αμυγδαλόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου χρειαστεί τη δεύτερη κούπα αμυγδαλόγαλου, κ.ο.κ.

Όταν προσθέσουμε και την τέταρτη κούπα δοκιμάζουμε το ρυζόγαλο να δούμε εάν έχει δέσει όπως το θέλουμε.

Βγάζουμε από τη φωτιά, το σερβίρουμε ζεστό με λίγη κανέλα ή ψιλοκομμένα φρούτα και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Μην βράσει πολύ το ρύζι γιατί θα χαθεί στο ρυζόγαλο. Θέλεις μία al dente προσέγγιση.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Εάν έχεις ανοξείδωτη κατσαρόλα και σύρμα προτίμησέ τα, ώστε το σύρμα να μην ακουμπάει στον πάτο της κατσαρόλας για να νιώθεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ρύζι. Καθώς ο βρασμός εξελίσσεται όταν ανακατεύεις θα νιώθεις όλο και λιγότερο το ρύζι. Καταλαβαίνεις ότι το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το νιώθεις λίγο το ρύζι κατά το ανακάτεμα.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Τα αρωματικά στο ρυζόγαλο, π.χ. κανέλα, μαστίχα, μπαχαρικά, σκεπάζουν τη γλυκύτητα με αποτέλεσμα να σου φανεί άγλυκο. Εάν δεν θέλεις να προσθέσεις 5η κουταλιά ζάχαρης στο ρυζόγαλο απόφυγε τα έντονα αρωματικά. Εφόσον χρησιμοποιείς φυτικό γάλα αυτό δίνει ήδη άρωμα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Νάτριο:

2.746mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

15%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

38%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

312

ανά μερίδα

<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Μαλαβάζου

Η κυρία Γεωργία, περήφανη γιαγιά με 3 εγγονάκια, ανακάλυψε τον βιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, όταν η κόρη της έγινε vegan και συμπαρέσυρε ολόκληρη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό και ηθικό χάρτη διατροφής. Οι συνταγές της, εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και μαγειρεμένες με vegan υλικά, έχουν τη γνώριμη νόστιμη γεύση των πιάτων της «μαμάς».

Γεωργία Μαλαβάζου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές