Guacamole ή Γουακαμόλε με φρέσκα μυρωδικά

Κλασικό, φίνο και εξωτικό. Το μεξικάνικο ντιπ που συνοδεύει το κρασί μας, ή το τσιμπολογάμε για βραδινό. Γίνεται στο πι και φι με παρέα που ήρθε ξαφνικά σπίτι μας, ή ακούγοντας μουσική. Αυτό το κρεμώδες ντιπ με την πλούσια και συνάμα δροσερή γεύση του είναι επίσης ιδανικό σε wrap ή σάντουιτς.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:15'
  • κούπες 3

Υλικά

2

αβοκάντο ώριμα

1⁄3

κρεμμύδι

150 γρ.

ντοματίνια τσέρυ ή βελανίδι

1⁄2 κούπα

βασιλικό

1

λεμόνι, τον χυμό του

2 κ.σ.

κουκουνάρι (προαιρετικά)

1⁄4 κ.γ.

αλάτι

1 πρέζα

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι τους, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους την οποία βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, και τον βασιλικό και τα προσθέτουμε στο μπωλ.  Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο. 

Τέλος, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι 1'-2' ώστε να μυρίσει και το πασπαλίζουμε πάνω από το γουακαμόλε.

Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες ή σπιτικές τορτίγιες φρυγανισμένες στον φούρνο και απολαμβάνουμε.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Εάν σου άρεσε το γουακαμόλε και θέλεις να το κάνεις συχνά, να έχεις πάντα 2 άγουρα αβοκάντο με σκοπό να ωριμάσουν σε 4-7 ημέρες για να τα απολαύσεις.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το γουακαμόλε εάν μείνει την επόμενη μέρα μαυρίζει. Οπότε εάν δεν το καταναλώσεις την ίδια ημέρα, μπορείς να καλύψεις την επιφάνειά του με φέτες λεμονιού για να το διατηρήσεις.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με δυόσμο ή μέντα αντί για βασιλικό.

Με αποξηραμένα μυρωδικά, εάν δεν έχεις φρέσκα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

92g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.583mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

70%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

10%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

236

ανά κούπα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Μαλαβάζου

Η κυρία Γεωργία, περήφανη γιαγιά με 3 εγγονάκια, ανακάλυψε τον βιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, όταν η κόρη της έγινε vegan και συμπαρέσυρε ολόκληρη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό και ηθικό χάρτη διατροφής. Οι συνταγές της, εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και μαγειρεμένες με vegan υλικά, έχουν τη γνώριμη νόστιμη γεύση των πιάτων της «μαμάς».

Γεωργία Μαλαβάζου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές