Vegan τζατζίκι

Το αγαπημένο σε όλους μας τζατζίκι στη vegan εκδοχή του, με γιαούρτι σόγιας και όλα τα αρωματικά που το συνοδεύουν. Mπορεί να σερβιριστεί μόνο του σαν ορεκτικό, ή μέσα σε vegan σουβλάκι με πίτα για να απολαύσεις το κλασσικό ελληνικό street food.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 0:10'
  • γρ. 500

Υλικά

400 γρ.

γιαούρτι σόγιας greek style

1

αγγούρι

1 κ.γ.

ελαιόλαδο

1 κ.σ.

μηλόξυδο

1-2 κ.σ.

άνηθος

2-3

σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβεις το αγγούρι, το αλατίζεις και το αφήνεις 10' να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια το στίβεις καλά και το βάζεις σε ένα μπωλ.

Λιώνεις τις σκελίδες του σκόρδου σε μία πρέσα και τις προσθέτεις στο μπωλ.

Τέλος προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά. Αλατοπιπερώνεις ανάλογα με τα γούστα σου και απολαμβάνεις!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Αφήσεις το αγγούρι να βγάλει όλα του τα ζουμιά για να μην γίνει το τζατζίκι σου νερουλό.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Χωρίς σκόρδο, σαν ντιπ για λαχανικά.

Συνταγή από
Δήμητρα Μαγκλάρα

Η Δήμητρα Μαγκλάρα είναι vegan 20 χρόνια και επαγγελματίας chef. Σπούδασε ψυχολογία και το 2004, πιστεύοντας ότι η ανθρώπινη υγεία πρέπει να έχει ολιστικό χαρακτήρα και να περιλαμβάνει την διατροφή, άνοιξε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Από το 2011 ασχολείται με την εστίαση και το 2016 δημιούργησε το Plan Vita, ένα εργαστήριο vegan γλυκών και φαγητού με έμφαση στο catering που αναλαμβάνει βίγκαν μενού για επιχειρήσεις εστίασης. Ως μαγείρισσα, εκπαιδεύτηκε απευθείας σε φυτοφαγική κουζίνα και προτιμά τις απλές, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές που είναι προσιτές σε όλους.

Αυτήν την περίοδο εργάζεται στο Mystic Pizza Kallimarmaro, όπου έχει επιμεληθεί το vegan brunch και το vegan μενού και στο Mother Earth Mykonos, το πρώτο εστιατόριο του νησιού με πολλές βίγκαν επιλογές.

Δήμητρα Μαγκλάρα
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})