Αρακάς με πράσα vegan

Αρακάς με πράσα, ένα κλασικό συνοδευτικό πιάτο σε μια πιο υγιεινή και ελαφριά βίγκαν εκδοχή, αλλά εξίσου κρεμώδες και νόστιμο. Μια συνταγή εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της μόνο με λίγα και απλά υλικά. Παραδοσιακά φτιάχνεται με αρκετό βούτυρο, το οποίο προφανώς αντικαθιστούμε με φυτικό γάλα και διατροφική μαγιά.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 0:15'
  • μερίδες 4

Υλικά

3/4 κούπα

ζωμό λαχανικών χωρίς αλάτι

1 σκελίδα

σκόρδο

1

πράσο μεγάλο - το λευκό μέρος

2 κούπες

αρακά κατεψυγμένο

1⁄4 κ.γ.

θυμάρι ξερό

1⁄3 κούπα

γάλα σόγιας ή αμυγδάλου άγλυκο

1 1⁄2 κ.γ.

φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ.

διατροφική μαγιά

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία

  1. Πλένεις, καθαρίζεις, και ψιλοκόβεις το πράσο.
  2. Λιώνεις το σκόρδο με έναν πολτοποιητή σκόρδου, ή το ψιλοκόβεις.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζεις τον ζωμό λαχανικών, το πράσο και το σκόρδο, και τα σοτάρεις σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6/9), μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτεις τον αρακά, το θυμάρι και το φυτικό γάλα, χαμηλώνεις την θερμοκρασία και μαγειρεύεις για 6΄-7΄ακόμη.

Τέλος, προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και την διατροφική μαγιά κι ανακατεύεις καλά.

Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρεις.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να ψιλοκόψεις τα πράσινα μέρη του πράσου που δεν θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή, και να τα φυλάξεις στην κατάψυξη για το επόμενο φρικασέ.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Ο αρακάς στη βοτανολογία θεωρείται καρπός φρούτου. Το μπιζέλι είναι μια ποικιλία αρακά που τρώγεται μαζί με το πράσινο περιτύλιγμά του. Στα γαλλικά λέγεται mangetout (μανζτού) που σημαίνει "τρώγεται όλο".

Αν στο μαγείρεμα προσθέσουμε μία κουταλιά βούτυρο, το κορεσμένο λίπος γίνεται 14%.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με ακουαφάμπα αντί για ζωμό λαχανικών.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

103g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

2.242mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

9%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

102

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})