Τυρόκρεμα

Αν ψάχνεις γεύση και υφή λιωμένου τυριού, βρήκες την συνταγή σου! Μπορεί να μην υπάρχει σε κάθε σπίτι σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, μουστάρδα σκόνη και κουρκουμάς, αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο που τα υλικά αυτά θα αποκτήσουν μια μόνιμη θέση στη λίστα σου για τα ψώνια.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:15'
  • μερίδες 8

Υλικά

1 1⁄3 κούπα

νερό

1⁄2 κούπα

διατροφική μαγιά

4 κ.σ.

αλεύρι (ό,τι έχεις)

4 κ.σ.

χυμό λεμονιού

4 κ.σ.

ταχίνι

3 κ.σ.

πελτέ ντομάτας

4 κ.γ.

άμυλο αραβοσίτου (λευκό)

2 κ.γ.

σκόνη κρεμμυδιού

1⁄2 κ.γ.

σκόνη σκόρδου

1⁄2 κ.γ.

κουρκουμά

1⁄2 κ.γ.

σκόνη μουστάρδας

1⁄2 κ.γ.

αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα.

Μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ένα πηρούνι ή με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει.

Το κατεβάζεις από την φωτιά, το αφήνεις να κρυώσει και είναι έτοιμο!

Χρησιμοποιείται σαν ντιπ για στικς λαχανικών ή νάτσος. Χρησιμοποιείται επίσης αντί για τυρί σε τοστ.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Το διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσεις.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Η διατροφική μαγιά είναι διαφορετικό προϊόν από τη μαγιά μπύρας ή τη μαγιά που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ζύμης. Eίναι νοστιμότατη (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί για παρμεζάνα στα μακαρόνια) και ταιριάζει πολύ και σε βραστά χόρτα.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Αντικαθιστώντας την σκόνη σκόρδου με δύο σκελίδες σκόρδο και την σκόνη κρεμμυδιού με μισό μέτριο κρεμμύδι, τα οποία θα χτυπήσεις στο μπλέντερ μαζί με το μισό νερό της συνταγής και θα τα προσθέσεις στα υπόλοιπα υλικά.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

74g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

4.237mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

38%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

5%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

4%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

94

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές