Αρακάς με πράσα vegan

Αρακάς με πράσα, ένα κλασικό συνοδευτικό πιάτο σε μια πιο υγιεινή και ελαφριά βίγκαν εκδοχή, αλλά εξίσου κρεμώδες και νόστιμο. Μια συνταγή εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της μόνο με λίγα και απλά υλικά. Παραδοσιακά φτιάχνεται με αρκετό βούτυρο, το οποίο προφανώς αντικαθιστούμε με φυτικό γάλα και διατροφική μαγιά.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 0:15'
  • μερίδες ως συνοδευτικό 4

Υλικά

3/4 κούπα

ζωμό λαχανικών χωρίς αλάτι

1 σκελίδα

σκόρδο

1

πράσο μεγάλο - το λευκό μέρος

2 κούπες

αρακά κατεψυγμένο

1⁄4 κ.γ.

θυμάρι ξερό

1⁄3 κούπα

γάλα σόγιας ή αμυγδάλου άγλυκο

1 1⁄2 κ.γ.

φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ.

διατροφική μαγιά

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε, και ψιλοκόβουμε το πράσο.
  2. Λιώνουμε το σκόρδο με έναν πολτοποιητή σκόρδου, ή το ψιλοκόβουμε.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, το πράσο, και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6/9) μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά, το θυμάρι και το φυτικό γάλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 6'-7' ακόμη.

Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη διατροφική μαγιά κι ανακατεύουμε καλά.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να ψιλοκόψεις τα πράσινα μέρη του πράσου που δεν θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή και να τα φυλάξεις στην κατάψυξη για το επόμενο φρικασέ.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Ο αρακάς στη βοτανολογία θεωρείται καρπός φρούτου. Το μπιζέλι είναι μια ποικιλία αρακά που τρώγεται μαζί με το πράσινο περιτύλιγμά του. Στα γαλλικά λέγεται mangetout (μανζτού) που σημαίνει "τρώγεται όλο".

Αν στο μαγείρεμα προσθέσουμε μία κουταλιά βούτυρο, το κορεσμένο λίπος γίνεται 14%.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με aquafaba αντί για ζωμό λαχανικών.

Πρόσθεσε 1 πρέζα γκαράμ μασάλα για να δώσεις ινδική γεύση στο πιάτο σου. Δες 10 τρόπους για να απολαύσεις garam masala στα φαγητά σου.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

103g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

2.242mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

9%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

102

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές