Vegan Τονοσαλάτα

Μια ξεχωριστή vegan συνταγή που μπορεί να αντικαταστήσει την παραδοσιακή τονοσαλάτα. Με γεύση από θάλασσα που της χαρίζουν τα αποξηραμένα φύκια. Είναι εξαιρετικά εύκολη, γρήγορη, και μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Απλά καταπληκτική!

εύκολο
10'
χρόνος εκτέλεσης
4
μερίδες
Υλικά
1 ½ κούπα ρεβύθια βρασμένα
1 κρεμμύδι
1 κ.γ. σέλινο ψιλοκομμένο
4 κ.γ. vegan μαγιονέζα ή
vegan γιαούρτι χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. μηλόξυδο
3 κ.γ. μουστάρδα ήπια
1 κ.γ. αποξηραμένα φύκια (νιφάδες ή σκόνη) ή φύλλα nori
¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση

Λιώνεις τα ρεβίθια σε ένα ρηχό μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζεις και προσθέτεις παραπάνω καρυκεύματα ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Το σερβίρεις πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης μαζί με όποια πράσινα λαχανικά προτιμάς.

Μπορείς να βρεις αποξηραμένα φύκια σε σκόνη ή νιφάδες σε διάφορα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλα nori και να τα θρυμματίσεις όσο καλύτερα μπορείς. Αν, ωστόσο, δεν σου αρέσουν οι ψαρo-γεύσεις, μπορείς απλά να παραλείψεις τα φύκια και να χρησιμοποιήσεις το άλειμμα αυτό για να φτιάξεις ένα εξίσου νόστιμο σάντουιτς.

Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Ότι μπορείς να την διατηρήσεις σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Τα φύκια πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ, καθώς κάποια από αυτά μπορεί να περιέχουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ιωδίου. Για παράδειγμα, τρία φύλλα νόρι υπερβαίνουν την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Άλλα είδη φυκιών μπορεί να περιέχουν πολύ περισσότερο. Η πιο εύκολα ελέγξιμη πηγή ιωδίου είναι το ιωδιούχο αλάτι.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Σαν dip μαζί με sticks ωμών λαχανικών όπως αγγούρι, καρότο, σέλινο, μπρόκολο, κουνουπίδι, ή ακόμα και ψημένες σπιτικές τορτίγιες.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:
Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση
Ίνες:
69g
ανά 2.000 θερμίδες
Νάτριο:
3.306mg
ανά 2.000 θερμίδες
Λίπος:
21%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Κορεσμένο Λίπος:
3%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Σάκχαρα:
Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα
>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Από την:Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche