Μπάρες από χουρμάδες & βρώμη

Εάν θες ένα υγιεινό πρωινό δοκίμασε αυτήν την συνταγή. Με την φυσική ζάχαρη των φρούτων και δημητριακά ολικής αλέσεως, αυτή η βίγκαν λιχουδιά είναι ιδανική για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

  • Δυσκολία 2
  • Εκτέλεση 0:40'
  • κομμάτια 12

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

200 γρ.

χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι

1⁄2 κούπα

νερό

1⁄2 κ.γ.

κανέλα

2 κ.γ.

χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

1

ώριμη μπανάνα, μεγάλη

1⁄4 κούπα

πουρέ μήλου

2 κ.σ.

ζάχαρη καστανή

1 1⁄4 κούπα

νιφάδες βρώμης

1 1⁄4 κούπα

αλεύρι ολικής

1⁄2 κ.γ.

μαγειρική σόδα

1⁄4 κούπα

νερό βραστό

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και στρώνεις ένα ταψάκι 22x22 με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζεις όλα τα υλικά για την γέμιση σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζεις σε χαμηλή φωτιά για 8΄- 10΄ προσθέτοντας λίγο νερό, εάν χρειαστεί. Το αφήνεις να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ φτιάχνεις την κρούστα:

  1. Τοποθετείς σε ένα μικρό μπωλ την μπανάνα την οποία πολτοποιείς με ένα πιρούνι, στην συνέχεια τον πουρέ μήλου και την καστανή ζάχαρη, κι ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν.
  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ ανακατεύεις τη βρώμη και το αλεύρι.
  3. Σε μια κανάτα ή σε ένα φλυτζάνι βάζεις το βραστό νερό, ρίχνεις τη μαγειρική σόδα και την ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί.
  4. Προσθέτεις την διαλυμένη μαγειρική σόδα και το μείγμα μπανάνας/πουρέ μήλου στο μπωλ με την βρώμη και το αλεύρι. Ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Όταν θα έχει κρυώσει το μείγμα της γέμισης, το βάζεις σε ένα μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να γίνουν οι χουρμάδες μεγάλα κομμάτια. Εναλλακτικά, αντί για μπλέντερ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πολτοποιητή πατάτας.

Για να φτιάξεις την μπάρα, απλώνεις την μισή ποσότητα από το μείγμα κρούστας ομοιόμορφα στο ταψάκι σου, από επάνω στρώνεις την γέμιση από τους χουρμάδες και τέλος απλώνεις την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος. Ψήνεις στον φούρνο για 25΄μέχρι να ροδίσει.

Βγάζεις το ταψάκι από τον φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει πριν το κόψεις σε 12 ισομεγέθη κομμάτια. Μπορείς να το φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο και να το απολαύσεις μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες.

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να διατηρήσεις τις μπάρες στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα. Απλά θυμήσου να βγάλεις όσα κομμάτια θες μια μέρα νωρίτερα.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με γέμιση που θα φτιάξεις με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας αποξηραμένα βερίκοκα ή σύκα, αντί για χουρμάδες.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

56g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

620mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

8%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

34%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

174

ανά κομμάτι

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές