Πολύχρωμοι κεφτέδες λαχανικών

Αυτοί οι πολυμορφικοί κεφτέδες λαχανικών είναι τραγανοί, πολύχρωμοι, νόστιμοι, και ιδιαίτερα χορταστικοί – θα αγαπηθούν από μεγάλους και παιδιά. Και φυσικά, είναι βίγκαν, νηστίσιμοι, planet-friendly, και πεθερά-friendly. Τι άλλο να θελήσει κανείς από έναν κεφτέ;

  • Δυσκολία 2
  • Προετοιμασία 1:00'
  • Εκτέλεση 1:30'
  • κομμάτια 30

Υλικά

1

πράσινη πιπεριά

1

κόκκινη πιπεριά

1

κίτρινη πιπεριά

3

φρέσκα κρεμμυδάκια

2

σκελίδες σκόρδο

2

ντομάτες φρέσκιες

1 κούπα

φακή

1 κούπα

ρεβύθια

1 ματσάκι

μαϊντανό

½ ματσάκι

δυόσμο

1⁄2 κ.γ.

αλάτι

1⁄4 κ.γ.

πιπέρι

3-4 φέτες

ψωμί του τοστ ή κανονικό

1⁄3 κούπα

καλαμποκάλευρο

1⁄2 κούπα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία

  1. Πλένεις και κόβεις σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τις ντομάτες.
  2. Καθαρίζεις το σκόρδο.
  3. Βράζεις τις φακές και τα ρεβίθια, ώστε να είναι μαλακά και να μπορούν να πολτοποιηθούν.
  4. Ψιλοκόβεις τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  5. Θρυμματίζεις το ψωμί, είτε βάζοντάς το στο μπλέντερ, είτε με τα χέρια σου.

Εκτέλεση

Έχοντας καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά, τα πολτοποιείς στο μπλέντερ και τα βάζεις σε μια λεκάνη.

Στη συνέχεια πολτοποιείς τα ρεβίθια και τις φακές και τα βάζεις και αυτά στη λεκάνη.

Στο τέλος προσθέτεις τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, και το θρυμματισμένο ψωμί και ζυμώνεις το μείγμα ώστε να δημιουργηθεί μία συμπαγής μάζα, σχετικά στεγνή.

Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να δέσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα αρώματα.

Όταν περάσει 1 ώρα βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και πλάθεις τα κεφτεδάκια σου.

Αλευρώνεις τον κάθε κεφτέ με καλαμποκάλευρο και τον τηγανίζεις με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. 

Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Προσθέσεις κι άλλο ψωμί εάν το μείγμα σου έχει πολλά υγρά για να τα απορροφήσει.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το καλαμποκάλευρο θα δημιουργήσει μια ωραία κρούστα κατά το τηγάνισμα ή στον φούρνο.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Στο φούρνο για πιο ελαφριά γεύση. Στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεσαι καθόλου ελαιόλαδο και κάθε κεφτές θα έχει 38 θερμίδες.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

53g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

2.274mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

53%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

7%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

70

ανά κεφτέ

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Μαλαβάζου

Η κυρία Γωγώ, περήφανη γιαγιά με 3 εγγονάκια, ανακάλυψε τον βιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, όταν η κόρη της έγινε vegan και συμπαρέσυρε ολόκληρη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό και ηθικό χάρτη διατροφής. Οι συνταγές της, εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και μαγειρεμένες με vegan υλικά, έχουν την γνώριμη νόστιμη γεύση των πιάτων της «μαμάς».

Γεωργία Μαλαβάζου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές