Γνωστό εστιατόριο της Νέας Υόρκης ξεκινά την μετά-covid εποχή του με vegan μενού

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

16/03/2022

Ποιος;

Το εστιατόριο Eleven Madison Park…

Tί;

…ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας πως με την επαναλειτουργία του μετά την πανδημία θα έχει vegan μενού.

Πού;

Στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Γιατί;

Ο σεφ Daniel Humm συνειδητοποίησε κατά την διάρκεια της πανδημίας ότι το σύγχρονο σύστημα παραγωγής τροφής δεν είναι βιώσιμο και ότι η επιχείρησή του θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Λοιπές πληροφορίες

Το εστιατόριο Eleven Madison Park, που στις 7 Μαΐου έλαβε για άλλη μια φορά 3 αστέρια Michelin, αποτελεί ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Το εστιατόριο έκλεισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, συνεχίζοντας όμως να απασχολεί την κουζίνα του και κάποιους εργαζόμενους για την δημιουργία και διανομή γευμάτων για απόρους, έχοντας μέχρι σήμερα διανείμει πάνω από 1 εκ. γεύματα.

Τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει με νέο τρόπο. Όπως δήλωσε ο σεφ του εστιατορίου, Daniel Humm, από τις 10 Ιουνίου που θα ανοίξει ξανά, το εστιατόριο θα προσφέρει αποκλειστικά vegan μενού, στο οποίο δεν θα χρησιμοποιούνται ζωικά προϊόντα. Κάθε πιάτο θα περιέχει μόνο υλικά φυτικής προέλευσης. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει το εστιατόριο είναι να συνεχίσει να δημιουργεί πιάτα που εκπλήσσουν τις γεύσεις και μαγεύουν.

Για τον Humm, η πανδημία άλλαξε το πώς βλέπει τα πράγματα. Πιστεύει πως βάσει των βιωμάτων που έζησε η ομάδα του το περασμένο διάστημα δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν το ίδιο εστιατόριο. Συνεχίζει δηλώνοντας πως «βρίσκει τον εαυτό του ενθουσιασμένο με την πρόκληση του να δημιουργήσει εμπνευσμένα, και αξέχαστα πιάτα με άψογα προετοιμασμένα λαχανικά και ότι ο ίδιος από παλιά έκλινε προς μια πιο φυτική διατροφή». Κάθε γεύμα που θα πωλείται στο εστιατόριο θα περιλαμβάνει το κόστος δημιουργίας 5 γευμάτων για απόρους ανθρώπους. «Πειραματιζόμαστε μανιωδώς για να δημιουργήσουμε τους πιο γευστικούς ζωμούς. Οι μέρες μας είναι γεμάτες από δημιουργία φυτικών ειδών γάλακτος, βουτύρου, και κρέμας. Εξερευνούμε την ζύμωση, και εκεί συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο συστατικό».

Αυτό που στην αρχή φαινόταν περιοριστικό, τώρα μοιάζει απελευθερωτικό, και είμαστε ακόμα μόνο στην αρχή.

«Αυτή η εμπειρία μας έδωσε την σιγουριά να εφεύρουμε εκ νέου την υψηλή γαστρονομία. Μας έκανε να πιστεύουμε ότι αξίζει να το τολμήσουμε».

Η γνώμη μας

Η πανδημία και οι συνέπειές της έχουν προσφέρει άλλο ένα έναυσμα για να σκεφθούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την επίδραση του τρόπου ζωής μας στα ζώα, στο περιβάλλον, και σε όλη την ανθρωπότητα. Γνωρίζουμε ότι ο vegan τρόπος ζωής μπορεί να αποτρέψει ενεργά την εμφάνιση μιας νέας πανδημίας αλλά και να βοηθήσει στην εμφάνιση μιας νέας κανονικότητας που προστατεύει την δημόσια υγεία, το περιβάλλον, και τις επόμενες γενιές. Όταν βλέπουμε, λοιπόν, καταξιωμένα εστιατόρια να αποδέχονται και να διευκολύνουν τον vegan τρόπο ζωής, χαιρόμαστε διότι βοηθούν να επιταχυνθεί το αναγκαίο: η μετάβαση σε έναν βίγκαν κόσμο.
Αυτός ο βίγκαν κόσμος περιέχει, εκτός από σεβασμό στα ζώα, λιγότερα αέρια θερμοκηπίου, μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, περισσότερη φύση, υγιέστερο πλανήτη, καλύτερη ανθρώπινη υγεία, και σεβασμό στις επόμενες γενιές.

© Vegan Times 20-05-2021

Δημοσιεύτηκε: 20/05/2021
Ενημερώθηκε:
16/03/2022