Το τυροκομείο του μέλλοντος

H Miyoko Schinner, CEO & ιδρύτρια της Miyoko’s Creamery βρέθηκε στη λίστα του Forbes στην κατηγορία Introducing the 50 Over 50: Women Proving Success Has No Age Limit (= Οι γυναίκες που αποδεικνύουν πως η επιτυχία δεν έχει ηλικιακό όριο). 

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

28/02/2022

H Miyoko Schinner, είναι CEO & ιδρύτρια της Miyoko’s Creamery, μιας εταιρείας που πρώτη στον κόσμο έχει δημιουργήσει καλλιεργημένα φυτικά τυριά. Η κ. Schinner, επιλέχθηκε για τη λίστα του Forbes στην κατηγορία “Introducing the 50 Over 50: Women Proving Success Has No Age Limit” (Παρουσιάζουμε τις 50 άνω των 50: Οι γυναίκες που αποδεικνύουν πως η επιτυχία δεν έχει όριο ηλικίας).

Forbes: Introducing the 50 Over 50

Η Forbes έλαβε περισσότερες από 10.000 αιτήσεις για τη λίστα των 50 ατόμων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε με βάση τρία κριτήρια: Πρώτον, τα επιτεύγματα των γυναικών να έχουν πραγματοποιηθεί μετά την ηλικία των 50 ετών, τα ετήσια έσοδα να είναι τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τις κερδοσκοπικές εταιρείες που εκπροσωπούν οι υποψήφιες ως ιδρύτριες ή διευθύνουσες σύμβουλοι, και να έχουν τη άποψη πως μέσω της δουλειάς τους θα κάνουν καλύτερες τις ζωές των μελλοντικών γενεών.

Μεταξύ των 50 βραβευθεισών είναι και η Miyoko Schinner, ιδρύτρια και CEO της Miyoko’s Creamery, μία εταιρεία που παράγει vegan γαλακτοκομικά προϊόντα στην Αμερική: προϊόντα όπως vegan βούτυρο και vegan τυριά. Στόχος της εταιρείας είναι να πρωτοπορεί στη μεταμόρφωση του κλάδου γαλακτοκομικών από έναν κλάδο που χρησιμοποιεί ζώα σε έναν κλάδο που “αμέλγει φυτά και αγκαλιάζει αγελάδες”.

Και το κάνει.

Η ιστορία της Miyoko

H Miyoko ήταν vegetarian από την ηλικία των 12 ετών (μια επιλογή που έκανε με βάση την αγάπη της για τα ζώα), και υιοθέτησε τη vegan διατροφή όταν έμαθε περισσότερα σχετικά με τη βιομηχανία γάλακτος. Λάτρης του τυριού, η ίδια, λόγω του τρόπου ζωής που έχει υιοθετήσει δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή της χωρίς τυρί, αλλά το ζωικό τυρί ήταν εκτός συζήτησης (και το φυτικό τυρί ανύπαρκτο ως τεχνογνωσία και ως προϊόν στην αγορά).

Αποφάσισε λοιπόν να μάθει πώς να φτιάχνει vegan τυρί που να είναι νόστιμο. Αυτό αποτέλεσε την αρχή της μεταμόρφωσής της σε "βασίλισσα των βίγκαν τυριών".

Το 2012 δημοσίευσε το βιβλίο, “Artisan Vegan Cheese: From Everyday to Gourmet”, με συνταγές για την παραγωγή vegan τυριού από μη γαλακτοκομικά υλικά, όπως ξηρούς καρπούς και φυτικά ροφήματα. Το βιβλίο αποτελεί το πιο πλήρες βιβλίο φυτικής τυροκομίας: υπάρχουν συνταγές για καλλιεργημένα τυριά, παλαιωμένα τυριά, για τυριά που αποξηραίνονται στον αέρα, για τυριά που λιώνουν, αλλά και για όσους δεν έχουν την υπομονή να παλαιώσουν το τυρί τους, τυριά “της ώρας”. Υπάρχουν επίσης συνταγές για άλλες παρασκευές όπως ροφήματα, σως και φοντύ, συνοδευτικά και κύρια πιάτα. Τέλος δεν θα μπορούσαν να λείπουν γλυκά: μους, τάρτες, τσίζκεικ, και άλλα.

Θέλουμε να αλμέγουμε φυτά και να αγκαλιάζουμε αγελάδες.

Η ίδρυση της Miyoko's Creamery

Το 2014 κατόπιν χρηματοδότησης ίδρυσε τη Miyoko’s Creamery, όπου προσέφερε τα προϊόντα της αρχικά μέσω online παραγγελίας. H ανάπτυξη της εταιρείας μέσα στα χρόνια ήταν τεράστια. Τον Δεκέμβριο του 2017 η εταιρεία μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις 30.000 τ.μ. από 4.000 τ.μ. Η ανάπτυξη της εταιρείας συνεχίστηκε όχι μόνο στην Αμερική αλλά και εκτός της χώρας, όταν η Miyoko’s Creamery ξεκίνησε το 2019 να διανέμει τα προϊόντα της στον Καναδά και την Αυστραλία. Τον Φεβρουάριο του 2020 ξεκίνησε να προσφέρει καλλιεργημένη μοτσαρέλλα για υπηρεσίες εστίασης στις ΗΠΑ

Όπως δήλωσε η ίδια: “Ίδρυσα την εταιρεία για να εμπνεύσω συμπόνοια για όλα τα ζωντανά όντα μέσα από την ευχαρίστηση του φαγητού και τη θετικότητα των φυτών”.

Vegan Cheese Miyokos Creamery“Πάρε γάλα από φυτά. Αγκάλιασε αγελάδες" (Milk plants, Hug cows.) είναι το σλόγκαν που θα δούμε στην ιστοσελίδα της Miyoko's Creamery. Πηγή εικόνας: Miyokos.com.

Η γνώμη μας

Η διάκριση της Miyoko Schinner στη λίστα της Forbes είναι η απόδειξη πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η προσήλωση στις αξίες, η επιμονή, η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον, και η πρωτοποριακή σκέψη πηγαίνουν χέρι-χέρι και αποδίδουν καρπούς.

Η κ. Schinner βρέθηκε δικαίως στη συγκεκριμένη λίστα της Forbes. Η ίδια μέσω της εταιρείας της μετασχηματίζει έναν κλάδο, αυτόν της τυροκομίας, δίνει λύσεις και επιλογές σε όλο το καταναλωτικό κοινό (vegan και μη), και μη χρησιμοποιώντας ζώα εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον, ηθικά και περιβαλλοντικά. Το μέλλον αυτό είναι καλύτερο για τα ζώα, τον πλανήτη, τον άνθρωπο, και φυσικά για τις μελλοντικές γενιές.

Παράλληλα, η πορεία και η συνεχής εξέλιξη της Miyoko’s Creamery είναι μόνο ένα παράδειγμα του μεγέθους του μετασχηματισμού που συμβαίνει στην παγκόσμια αγορά τροφίμων. Ο βίγκαν τρόπος ζωής γίνεται φιλοδοξία ζωής για πολλούς ανθρώπους, κερδίζει συνεχώς έδαφος, και με τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης του vegan κοινού αυξάνονται συνεχώς οι vegan επιλογές.

Δες στο ευρετήριό μας τον πλούτο των vegan προϊόντων που είναι διαθέσιμα από τρόφιμα, καλλυντικά, ένδυση και υπόδηση.

© Vegan Times 31-01-2022

Δημοσιεύτηκε: 31/01/2022
Ενημερώθηκε:
28/02/2022

Πηγές:

  1. Πηγή κύριας εικόνας © Miyokos Creamery 
  2. Forbes (2021) ‘Introducing the 50 over 50 women proving success has no age limit’, forbes.com, 2 June 2021. (Accessed: 10 January 2021).
  3. Crowdhound (2019) ‘A Visit with the Queen of Vegan Cheese, Miyoko Schinner’, crowdhound.com, 18 September 2019. (Accessed: 10 January 2021).
  4. Specialty Food (2016) ‘Miyoko's Kitchen and the Rise of Vegan Cheese’, specialtyfood.com, 3 October 2016. (Accessed: 10 January 2021).
  5. Forbes (2018) ‘Will The Dairy Of The Future Come From Cashews Instead Of Cows?’, forbes.com, 24 August 2018. (Accessed: 10 January 2021).
  6. Miyokos (2021) https://miyokos.com/