«Σώζοντας τον πλανήτη» Το νέο βιβλίο των Αν. Ψειρίδου & Θ. Λιανού.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο με τίτλο "Σώζοντας τον πλανήτη" της Αναστασίας Ψειρίδου και του Θεόδωρου Λιανού.

Δελτία Τύπου

13/06/2023

Είμαστε πολύ περήφανοι που η επιστημονική συνεργάτιδα της Vegan Times, Καθηγήτρια Μικροοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αναστασία Ψειρίδου, μαζί με τον Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Λιανό δημιούργησαν αυτό το βιβλίο στο οποίο θίγουν και αναλύουν καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα.

Σώζοντας τον πλανήτη

Στο βιβλίο οι συγγραφείς αναλύουν την υφιστάμενη κατάσταση στον πλανήτη και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν τις απειλές για το νερό, το έδαφος, τον αέρα, και πώς η ρύπανση, η υπερκατανάλωση πόρων και η περιβαλλοντική υποβάθμιση προοικονομούν (αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα) ένα δυσοίωνο μέλλον για τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, προτείνουν λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι λύσεις έχουν ως βάση τους τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, την οικολογική και περιβαλλοντική αγωγή των πολιτών, και την απεμπόληση της "κυρίαρχης θέσης του ανθρώπου στον κόσμο".

Στο σύγγραμμα, επίσης, παρουσιάζεται διεξοδικά, η κρίσιμη κατάσταση του πλανήτη και παρουσιάζονται και αξιολογούνται οι διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την διάσωση του πλανήτη από την οικολογική καταστροφή (πράσινη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, αποανάπτυξη, οικοσοσιαλισμός, οικομοντερνισμός).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπένου και είναι διαθέσιμο στα εξής βιβλιοπωλεία και eshops:

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να ευαισθητοποιήσει όλους τους αναγνώστες του, να συνειδητοποιήσουν την άρρηκτη σύνδεση του ανθρώπου με το περιβάλλον, καθώς και να διαμορφώσει μια ισχυρή κοινή γνώμη που θα λειτουργήσει προστατευτικά ως προς το περιβάλλον.

Αποσπάσματα του βιβλίου έχουν δημοσιευτεί στις ενότητες Περιβάλλον, Επιστήμη, Επιχειρηματικότητα. Παρακάτω παραθέτουμε τους τίτλους των αποσπασμάτων:

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα κείμενα των συγγραφέων αν επισκεφθείτε τα προφίλ τους:

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2022.

© Vegan Times 24-06-2021

Δημοσιεύτηκε: 24/06/2021
Ενημερώθηκε:
13/06/2023