«Σώζοντας τον πλανήτη» Το νέο βιβλίο των Αν. Ψειρίδου & Θ. Λιανού.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο με τίτλο "Σώζοντας τον πλανήτη" της Αναστασίας Ψειρίδου και του Θεόδωρου Λιανού.

Δελτία Τύπου

22/11/2022
2' ανάγνωση

Είμαστε πολύ περήφανοι που η επιστημονική συνεργάτιδα της Vegan Times, Καθηγήτρια Μικροοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αναστασία Ψειρίδου, μαζί με τον Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Λιανό δημιούργησαν αυτό το βιβλίο στο οποίο θίγουν και αναλύουν καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα.

Σώζοντας τον πλανήτη

Στο βιβλίο οι συγγραφείς αναλύουν την υφιστάμενη κατάσταση στον πλανήτη και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν τις απειλές για το νερό, το έδαφος, τον αέρα, και πώς η ρύπανση, η υπερκατανάλωση πόρων και η περιβαλλοντική υποβάθμιση προοικονομούν (αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα) ένα δυσοίωνο μέλλον για τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, προτείνουν λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι λύσεις έχουν ως βάση τους τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, την οικολογική και περιβαλλοντική αγωγή των πολιτών, και την απεμπόληση της "κυρίαρχης θέσης του ανθρώπου στον κόσμο".

Στο σύγγραμμα, επίσης, παρουσιάζεται διεξοδικά, η κρίσιμη κατάσταση του πλανήτη και παρουσιάζονται και αξιολογούνται οι διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την διάσωση του πλανήτη από την οικολογική καταστροφή (πράσινη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, αποανάπτυξη, οικοσοσιαλισμός, οικομοντερνισμός).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπένου και είναι διαθέσιμο στα εξής βιβλιοπωλεία και eshops:

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να ευαισθητοποιήσει όλους τους αναγνώστες του, να συνειδητοποιήσουν την άρρηκτη σύνδεση του ανθρώπου με το περιβάλλον, καθώς και να διαμορφώσει μια ισχυρή κοινή γνώμη που θα λειτουργήσει προστατευτικά ως προς το περιβάλλον.

Αποσπάσματα του βιβλίου έχουν δημοσιευτεί στις ενότητες Περιβάλλον, Επιστήμη, Επιχειρηματικότητα. Παρακάτω παραθέτουμε τους τίτλους των αποσπασμάτων:

© Vegan Times 24-06-2021


theodoros lianosΟ Θεόδωρος Λιανός είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου έχει διδάξει από το 1977 ως Καθηγητής και υπηρέτησε ως Πρύτανης το 1985-88. Έχειδιδάξειστο University of California (Davis), στο North Carolina State University, στο Virginia Polytechnic Institute and State University, καιστο University College, Galway τηςΙρλανδίας. Υπήρξε Πρόεδρος του ΔΙΚΑΤΣΑ (1984-92). Ασχολήθηκε ερευνητικά με την πολιτική οικονομία, τα οικονομικά της εργασίας, και την μετανάστευση, ενώ τελευταία ασχολείται κυρίως με την βιώσιμη οικονομική ευημερία. Έχει συγγράψει διδακτικά εγχειρίδια, εκλαϊκευμένα βιβλία, και κείμενα για τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Anastasia PseiridisΗ Αναστασία Ψειρίδου είναι Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο μεταπτυχιακό της μάθημα, που προσφέρεται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Εφηρμοσμένων Οικονομικών & Περιφερειακής Ανάπτυξης» στην κατεύθυνση «Εφηρμοσμένων Οικονομικών & Διοίκησης» πραγματεύεται θέματα που διασυνδέουν θέματα διατηρήσιμης οικονομικής δραστηριότητας, υπεύθυνης κατανάλωσης και παραγωγής, «πράσινης» επιχειρηματικότητας, και εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας.

Από την: Vegan Times
Δημοσιεύτηκε: 24/06/2021
Ενημερώθηκε:
22/11/2022