Δελτίο Τύπου: Vegan Awards 2023

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2022 

Η εταιρεία BOUSSIAS διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Ελλάδα τα VEGAN AWARDS, που έχουν στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτοµία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle (δηλαδή τον τρόπο ζωής ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισµό, στο µέτρο του δυνατού και του εφικτού, όλων των µορφών χρήσης ζώων για φαγητό, ρουχισµό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό).

Δελτία Τύπου

13/06/2023

Τα Vegan Awards 23 έρχονται να αναδείξουν την vegan καινοτομία στη βιοµηχανία τροφίµων, καλλυντικών προσωπικής φροντίδας και ειδών υγιεινής, συµπληρωµάτων διατροφής, απορρυπαντικών, ρούχων και αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της µόδας, όλα µε πιστοποιήσεις vegan.

Στόχος των βραβείων είναι να προβάλλουν τις Vegan εταιρείες και startups, και να επιβραβεύσουν το σύνολο των υπηρεσιών που σταδιακά δημιουργούν µια αγορά µε διαφορετική ηθική και νέες κοινωνικές προεκτάσεις, να επικοινωνήσουν τα βραβευμένα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό και να κινητοποιήσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου για τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι η Αναστασία Ψειρίδου, Οικονομολόγος PhD (Cambridge), είναι Επίκ. Καθηγήτρια του Παντείου Παν/μίου, Plant Based Nutrition Certificate Professional, Συν-συγγραφέας του βιβλίου “Σώζοντας τον πλανήτη”, και Επιστημονική Σύμβουλος της Vegan Times και επίτιμη πρόεδρος η κ. Ελένη Πρίφτη, Χημικός PhD, Health Coach, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Lifestyle Medicine (ELMO). Την κριτική επιτροπή των Vegan Awards 2023 απαρτίζουν διακεκριµένοι Πανεπιστηµιακοί, Θεσµικοί Παράγοντες, Επιστήµονες και ∆ηµοσιογράφοι από τον χώρο του βιγκανισµού.

Συγκεκριμένα η κ. Ψειρίδου αναφέρει: «Η βίγκαν φιλοσοφία εδράζεται σε οικουμενικές αξίες που είναι κατανοητές από παιδιά και ενήλικες: την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την συμπεριληπτικότητα, την αβλάβεια προς τα ζώα και το περιβάλλον. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως νοηματοδοτούνται από αυτές τις αξίες, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις τις υπηρετούν. Τα Vegan Awards καλλιεργούν και επιβραβεύουν την επιχειρηματικότητα που, μετουσιώνοντας τις αξίες αυτές σε (είτε απλά και συνηθισμένα ή σύνθετα και πιο νεωτερικά) αγαθά και υπηρεσίες, διευκολύνει την υιοθέτηση της βίγκαν φιλοσοφίας από την κοινωνία».

Vegan Awards 2023 αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία αναγνώρισης και διάκρισης των εταιρειών, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους διεκδικώντας ένα βραβείο, το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο μάρκετινγκ προς τους επαγγελματίες αλλά και το ευρύ κοινό, σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους και ανταγωνιστικούς κλάδους στην παγκόσμια οικονομία: αυτόν του vegan lifestyle.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Vegan Times, Greek Vegans, και Vegan Home.

Official Publications: Food Reporter και σελφ σέρβις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.veganawards.gr

Δημοσιεύτηκε: 30/06/2022
Ενημερώθηκε:
13/06/2023