Vegan παγωτό σοκολάτα

Εάν αγαπάς τη σοκολάτα και θες ένα παγωτό κρεμώδες, δροσερό και ελαφρύ, αυτή η συνταγή είναι για σένα. Ένα παγωτό με χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και απολαυστική γεύση. Ο τέλειος συνδυασμός. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα καλοκαιρινό γλυκό;

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 6:00'
  • μερίδες 8

Υλικά

3 κούπες

γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη

1⁄2 κούπα

ζάχαρη

1⁄4 κούπα

κακάο

90 γρ.

vegan κουβερτούρα

4 κ.σ.

ταπιόκα (tapioca)

3⁄4 κ.γ.

κόμμι γκουάρ (guar gum)

1 δόση

βανιλίνη ή

1 κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

Την προηγούμενη ημέρα καταψύχεις τον δίσκο της παγωτομηχανής μέσα σε πλαστική σακούλα για 18-24 ώρες, ή όσο γράφουν οι οδηγίες της παγωτομηχανής σου.

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις 1⁄4 κούπας από το γάλα σόγιας με την ταπιόκα ώστε να γίνει πολτός.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το υπόλοιπο (2 3⁄4 κούπες) γάλα σόγιας μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, και τη σοκολάτα και μαγειρεύεις σε μέτρια ένταση. Όταν αρχίζει να βράζει αποσύρεις το κατσαρολάκι από την εστία, προσθέτεις τον πολτό με το άμυλο ταπιόκας και το γκουάρ και ανακατεύεις. Το μείγμα θα πήξει αισθητά. Στη συνέχεια προσθέτεις τη βανίλια και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει.

Βάζεις το μείγμα σου στο ψυγείο και το βγάζεις μετά από 3-4 ώρες. Το τοποθετείς στον κάδο της παγωτομηχανής και αφήνεις την παγωτομηχανή να δουλέψει για 30'-40', ή όσο γράφουν οι οδηγίες του κατασκευαστή. Μεταφέρεις το παγωτό σου σε ένα σκεύος φύλαξης και το βάζεις στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί για 2-3 ώρες.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Χτυπήσεις το μείγμα σου με ένα blender χειρός εάν έχει σβώλους, πριν το βάλεις στην παγωτομηχανή.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να αφήσεις το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά πριν το σερβίρεις. Έτσι θα μπορέσεις να σχηματίσεις μπάλες παγωτού χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο ή ένα κουτάλι.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το άμυλο ταπιόκας εξάγεται από τη ρίζα του φυτού κασάβα που προέρχεται από τη Βραζιλία και σήμερα καλλιεργείται σε όλον τον κόσμο. Στην όψη και την υφή μοιάζει με άμυλο καλαμποκιού ή άμυλο πατάτας. Είναι άοσμο και άγευστο. Το χρησιμοποιούμε σαν πυκνωτικό παράγοντα στη μαγειρική σε διάφορα τρόφιμα, όπως πίτες και σούπες, αλλά και στη ζαχαροπλαστική για να δώσει βελούδινη υφή σε κρέμες και παγωτά.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Εάν προτιμάς το παγωτό σου σχετικά μαλακό μπορείς να το σερβίρεις απευθείας από την παγωτομηχανή.

Με γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη αντί για γάλα σόγιας.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

15g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

443mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

29%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

13%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

35%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

151

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές