Vegan παγωτό σοκολάτα

Εάν αγαπάς τη σοκολάτα και θες ένα παγωτό κρεμώδες, δροσερό και ελαφρύ, αυτή η συνταγή είναι για σένα. Ένα παγωτό με χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και απολαυστική γεύση. Ο τέλειος συνδυασμός. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα καλοκαιρινό γλυκό;

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 6:00'
  • μερίδες 8

Υλικά

3 κούπες

γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη

1⁄2 κούπα

ζάχαρη

1⁄4 κούπα

κακάο

90 γρ.

vegan κουβερτούρα

4 κ.σ.

ταπιόκα (tapioca)

3⁄4 κ.γ.

κόμμι γκουάρ (guar gum)

1 δόση

βανιλίνη ή

1 κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

Την προηγούμενη ημέρα καταψύχεις τον δίσκο της παγωτομηχανής μέσα σε πλαστική σακούλα για 18-24 ώρες, ή όσο γράφουν οι οδηγίες της παγωτομηχανής σου.

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε 1⁄4 κούπας από το γάλα σόγιας με την ταπιόκα ώστε να γίνει πολτός.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο (2 3⁄4 κούπες) γάλα σόγιας μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, και τη σοκολάτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση. Όταν αρχίζει να βράζει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την εστία, προσθέτουμε τον πολτό με το άμυλο ταπιόκας και το γκουάρ και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα πήξει αισθητά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζεουμε το μείγμα μας στο ψυγείο και το βγάζουμε μετά από 3-4 ώρες. Το τοποθετούμε στον κάδο της παγωτομηχανής και αφήνουμε την παγωτομηχανή να δουλέψει για 30'-40', ή όσο γράφουν οι οδηγίες του κατασκευαστή. Μεταφέρουμε το παγωτό μας σε ένα σκεύος φύλαξης και το βάζουμε στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί για 2-3 ώρες.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Χτυπήσεις το μείγμα σου με ένα blender χειρός εάν έχει σβώλους, πριν το βάλεις στην παγωτομηχανή.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να αφήσεις το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά πριν το σερβίρεις. Έτσι θα μπορέσεις να σχηματίσεις μπάλες παγωτού χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο ή ένα κουτάλι.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το άμυλο ταπιόκας εξάγεται από τη ρίζα του φυτού κασάβα που προέρχεται από τη Βραζιλία και σήμερα καλλιεργείται σε όλον τον κόσμο. Στην όψη και την υφή μοιάζει με άμυλο καλαμποκιού ή άμυλο πατάτας. Είναι άοσμο και άγευστο. Το χρησιμοποιούμε σαν πυκνωτικό παράγοντα στη μαγειρική σε διάφορα τρόφιμα, όπως πίτες και σούπες, αλλά και στη ζαχαροπλαστική για να δώσει βελούδινη υφή σε κρέμες και παγωτά.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Εάν προτιμάς το παγωτό σου σχετικά μαλακό μπορείς να το σερβίρεις απευθείας από την παγωτομηχανή.

Με γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη αντί για γάλα σόγιας.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

15g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

443mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

29%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

13%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

35%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

151

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές