Υλικά
1 κούπα (200 γρ). |
ρύζι γλασέ |
3 κούπες |
νερό για το αρχικό βράσιμο |
4 κούπες |
γάλα αμυγδάλου |
4 κ.σ. |
ζάχαρη |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι |
2 μεγάλες κ.σ. |
κορν φλάουρ |
1 κούπα |
νερό χλιαρό για το κορν φλάουρ |
1 πρέζα |
κανέλα για το σερβίρισμα |
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε το ρύζι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 κούπες νερό με κλειστό καπάκι για να μην εξατμίζεται και να βράσει γρηγορότερα.
Tip: Είναι σοφό στην πρώτη φάση του βρασμού να πάρουμε το νερό από τον βραστήρα ώστε να κερδίσουμε ενέργεια, κι εμείς και το περιβάλλον.
Όταν πάρει μία βράση προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για 10'.
Προσθέτουμε το αμυγδαλόγαλο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συχνά συνεχίζοντας τον βρασμό σε χαμηλή θερμοκρασία. Στα επόμενα 10–15' το ρύζι πρέπει να έχει βράσει και να είναι μαλακό. Το καταλαβαίνουμε δοκιμάζοντας (πάντα).
Στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μία κούπα χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα μας το οποίο πρέπει να αρχίσει να δένει. Δεν περιμένουμε να σφίξει το μείγμα για να το κατεβάσουμε από τη φωτιά. Αυτό δεν θα γίνει με την ποσότητα του κορν φλάουρ που έχουμε προσθέσει και επίσης δεν το θέλουμε. Θέλουμε να είναι δεμένο αλλά να ρέει καθώς το βάζουμε στα μπωλάκια μας, διότι σφίγγει κι άλλο όταν κρυώνει. Με αυτή την τεχνική διατηρείται ζουμερό.
Το απολαμβάνουμε κρύο από το ψυγείο ή χλιαρό σε θερμοκρασία δωματίου. Λίγο πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Μην βάλεις κανέλα και μετά βάλεις το ρυζόγαλο στο ψυγείο, γιατί η κανέλα θα πανιάσει και θα χάσει το άρωμά της. Πασπάλισέ την στο γλυκό αμέσως πριν το σερβίρεις.

Μην ξεχάσεις...
Να μην βάλεις πολλή κανέλα, γιατί θα σου φανεί άγλυκο.

Ήξερες ότι...
Όταν βάλεις αρωματικά στο μείγμα σου όπως μπαχαρικά, έλαια, ξύσματα, θα σου φανεί άγλυκο. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστείς 5η κουταλιά ζάχαρης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με φιλέ αμυγδάλου και σπόρους ροδιού.