Γεμιστές πιπεριές με vegan φέτα αμυγδάλου

Μια πρωτότυπη βίγκαν συνταγή, ιδανική για να συνοδεύσεις την καλοκαιρινή σου μπύρα. Vegan φέτα από αμύγδαλα μέσα σε πράσινες πιπεριές κέρατο, γλυκιές στην γεύση, με λεπτή σάρκα και φίνα μυρωδιά. Φτιάξε μεγαλύτερη ποσότητα αμυγδαλόφετας και χρησιμοποίησέ την στην χωριάτικη σαλάτα ή πάνω σε ντάκο με τομάτα. Με όποιο τρόπο και να την φας το σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσεις!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 1:00'
  • πιπεριές 12

Υλικά

Για την φέτα αμυγδάλου

1 κούπα

αμύγδαλα λευκά (χωρίς φλούδα)

2 κούπες

ζεστό νερό

2 κούπες

κρύο νερό

8 κ.σ.

χυμό λεμονιού

8 κ.σ.

άνθος αραβοσίτου

1 κ.σ.

διατροφική μαγιά

1⁄2 κ.γ.

αλάτι

Για τις γεμιστές πιπεριές

12

πράσινες πιπεριές κέρατο

2 κούπες

φέτα αμυγδάλου

2 κ.σ.

άνηθο, φρέσκο ή αποξηραμένο

2 κ.σ.

δυόσμο, φρέσκο ή αποξηραμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την φέτα αμυγδάλου

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιoγενές μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνέχεια. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να δέσει, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει.

Η ποσότητα που θα έχουμε ετοιμάσει θα είναι ίση με 4 κούπες. Κρατάμε 2 κούπες για τις πιπεριές. Τοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο πιέζοντάς το για να φύγουν τυχόν θύλακες από αέρα, εάν υπάρχουν. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Η φέτα αμυγδάλου θα στερεοποιηθεί καθώς κρυώνει.

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με την φέτα αμυγδάλου όσο είναι ακόμα ρευστή. Εάν χρησιμοποιήσουμε φέτα αμυγδάλου, την οποία έχουμε βγάλει από το ψυγείο, την διαλύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το καπάκι τους και τα σπόρια. Τις γεμίζουμε με το μείγμα κρατώντας τες όρθιες και προσέχοντας να μην τις παραγεμίσουμε. Κάθε πιπεριά θα χωρέσει περίπου 2,5 κ.σ. από το μείγμα.

Κλείνουμε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ψηθεί η φλούδα τους.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Μην παραγεμίσεις τις πιπεριές σου, για να μην ξεχειλίσουν κατά το ψήσιμο.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Όσο ψήνονται οι πιπεριές να τις ελέγχεις συχνά για να μην σου καούν.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να διατηρήσεις την φέτα αμυγδάλου στο ψυγείο για 6 μέρες.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Προσθέτοντας 1/4 κ.γ. μπούκοβο εάν σου αρέσουν οι πιο καυτερές γεύσεις. Με τα μυρωδικά που προτιμάς, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο. Με 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού για ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

95g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.573mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

32%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

21%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

71

ανά πιπεριά

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές