Υλικά
500 γρ. |
μανιτάρια πλευρώτους |
500 γρ. |
μανιτάρια portobello |
400 γρ. |
μανιτάρια champignon |
2-3 |
πράσα, το άσπρο κομμάτι τους |
1 |
κρεμμύδι μεγάλο |
½ |
λεμόνι, τον χυμό του |
Για το μαρινάρισμα |
|
2 |
σκελίδες σκόρδο |
1 κ.σ. |
μουστάρδα |
½ κ.γ. |
πάπρικα |
½ κ.γ. |
θυμάρι ξερό |
½ κ.γ. |
ρίγανη ξερή |
¼ κ.γ. |
αλάτι |
1⁄8 κ.γ. |
πιπέρι |
2 κ.σ. |
ελαιόλαδο |
Για το σερβίρισμα |
|
μαϊντανό ψιλοκομμένο |
|
2 |
πίτες για σουβλάκι ή αραβικές |
1 |
κεσεδάκι γιαούρτι σόγιας |
1 |
σκελίδα σκόρδο τριμμένη |
Εκτέλεση
Αφαιρείς τα κοτσάνια από τα πλευρώτους, ξεφλουδίζεις τα πορτομπέλλο, καθαρίζεις τα champignon, και κόβεις όλα τα μανιτάρια σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες. Τα βάζεις σε μια λεκάνη, προσθέτεις τα υλικά για το μαρινάρισμα και τα αφήνεις στην άκρη.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
Κόβεις τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσρόλα σωτάρεις σε λίγο νερό το κρεμμύδι και τα πράσα για περίπου 5' μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνεις τα μανιτάρια και μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά για άλλα 10'. Τέλος, σβήνεις με τον χυμό λεμονιού.
Μεταφέρεις τα σωταρισμένα μανιτάρια σε ένα ταψί και ψήνεις για 20'-30' στις αντιστάσεις. Εάν τα θες πιο ξεροψημένα τα αφήνεις στο γκριλ για 2-3΄ακόμη.
Σερβίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γιαούρτι με σκόρδο, και πιτούλες. Καλή όρεξη!
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Αγοράσεις πίτες που δεν περιέχουν στα συστατικά λάδι, λίπος, και το αλάτι να είναι κάτω από 0,6 γρ. ανά 100 γρ. προϊόντος. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις δικές σου πίτες, με την σούπερ υγιεινή συνταγή μας για τορτίγιες.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού, εάν σου αρέσουν οι πιο λεμονάτες γεύσεις.