Vegan κρεμώδες καλλιεργημένο τυρί από αμύγδαλα

Ένα πολύ νόστιμο και κρεμώδες φυτικό τυρί. Το φτιάχνεις εύκολα με αμύγδαλα και προβιοτικό νερό και το χρησιμοποιείς όπου και το τυρί κρέμα: σε σάντουιτς ή σε burger αντί για μαγιονέζα, ως ντιπ με κριτσίνια & λαχανικά, ή ως επάλειψη σε καναπεδάκια για πάρτυ.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 12:00'
  • Εκτέλεση 15:00'
  • κούπες 2

Υλικά

2 κούπες

αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα

1⁄2 κούπα

νερό φιλτραρισμένο

1⁄2 κούπα

προβιοτικό νερό (rejuvelac)

1⁄4 κ.γ.

μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κ.σ.

διατροφική μαγιά - προαιρετικά

1 1⁄2 κ.γ.

κρεμμύδι σε σκόνη

1 1⁄2 κ.γ.

αλάτι

1⁄4 κ.γ.

πιπέρι λευκό

κόκκους από ροζ πιπέρι για διακόσμηση

Προετοιμασία

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για 12-14 ώρες. Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το φιλτραρισμένο, και το προβιοτικό νερό μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα φυσικά ζεστό μέρος για 1-3 ημέρες για να καλλιεργηθεί.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου 2 ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να διατηρήσεις το vegan κρεμώδες καλλιεργημένο τυρί έως 2 εβδομάδες στο ψυγείο και έως 4 μήνες στην κατάψυξη.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με μουλιασμένα αμύγδαλα που θα ξεφλουδίσεις μόνος/η σου. Τρίβοντάς τα ανάμεσα στα δάχτυλά σου θα δεις ότι η φλούδα διαχωρίζεται. Εάν δεν ξεφλουδίζονται εύκολα, βάλε τα σε βραστό νερό για 2', σούρωσέ τα και όταν κρυώσουν θα ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

53g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

5.280mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

69%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

5%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

42

ανά κουτάλι σούπας

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές