Πατατοσαλάτα με vegan μαγιονέζα από λευκά φασόλια

Ένα πιάτο νόστιμο και υγιεινό, τέλειο για ένα ανοιξιάτικο πικ-νικ ή για την Καθαρά  Δευτέρα. Γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά, με dressing από vegan μαγιονέζα φτιαγμένη από λευκά φασόλια, αυτή τη βίγκαν πατατοσαλάτα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορούμε να την σερβίρουμε ζεστή, ή δροσερή εάν είναι καλοκαίρι, σαν κυρίως πιάτο, αλλά και σαν συνοδευτικό μαζί με άλλους vegan μεζέδες.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:40'
  • μερίδες 4

Υλικά

1 κιλό

πατάτες

1⁄2 δόση (190 γρ.)

vegan μαγιονέζα από λευκά φασόλια

1

κρεμμύδι

3-4

κρεμμυδάκια φρέσκα

50 γρ. (1⁄2 μάτσο)

άνηθο

1 κ.σ.

κάπαρη

1

κλωνάρι σέλερι

8

ελιές

1⁄8 κ.γ.

αλάτι

1 πρέζα

πιπέρι

1 πρέζα

πάπρικα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και το σέλερι.

Όταν οι πατάτες μας τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, τις βγάζουμε, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.

Προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

63g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.716mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

9%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

341

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Δήμητρα Μαγκλάρα

Η Δήμητρα Μαγκλάρα είναι vegan 20 χρόνια και επαγγελματίας chef. Σπούδασε ψυχολογία και το 2004, πιστεύοντας ότι η ανθρώπινη υγεία πρέπει να έχει ολιστικό χαρακτήρα και να περιλαμβάνει την διατροφή, άνοιξε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Από το 2011 ασχολείται με την εστίαση και το 2016 δημιούργησε το Plan Vita, ένα εργαστήριο vegan γλυκών και φαγητού με έμφαση στο catering που αναλαμβάνει βίγκαν μενού για επιχειρήσεις εστίασης. Ως μαγείρισσα, εκπαιδεύτηκε απευθείας σε φυτοφαγική κουζίνα και προτιμά τις απλές, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές που είναι προσιτές σε όλους.

Αυτήν την περίοδο εργάζεται στο Mystic Pizza Kallimarmaro, όπου έχει επιμεληθεί το vegan brunch και το vegan μενού και στο Mother Earth Mykonos, το πρώτο εστιατόριο του νησιού με πολλές βίγκαν επιλογές.

Δήμητρα Μαγκλάρα
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές