Ποιες vegan συνταγές προτίμησαν οι αναγνώστες μας το καλοκαίρι;

Αυτό το καλοκαίρι πέρα από διακοπές, παραλία και ξεγνοιασιά, εμπνευστήκαμε, μαγειρέψαμε, και μοιραστήκαμε vegan γεύσεις μαζί σας. Ας δούμε ποια ήταν τα δέκα vegan φαγητά και γλυκά που αγαπήσατε περισσότερο από το συνταγολόγιό μας, που είναι μόνο και πάντα και εξ ολοκλήρου vegan. 😊

Vegan Διατροφή + Υγεία

19/09/2022

Τα 10 πιο δημοφιλή vegan πιάτα της Vegan Times για το καλοκαίρι

1. Vegan μπατζίνα


Vegan μπατζίνα με σαλάτα μέσα σε πιάτο

 

Το καλοκαίρι ενδείκνυται γι’ αυτήν την παραδοσιακή, με καταγωγή από την Θεσσαλία, συνταγή, αφού τα κολοκύθια αφθονούν αυτήν την εποχή. Έχοντας αντικαταστήσει τα ζωικά προϊόντα με κρέμα λευκών αμυγδάλων και το λευκό αλεύρι με καλαμποκάλευρο, δημιουργήσαμε μία vegan, νόστιμη και υγιεινή μπατζίνα.

2. Vegan τονοσαλάτα

 

Vegan τονοσαλάτα μέσα σε ψωμί ολικής άλεσης με λαχανικά.

 

H γκουρμέ σαλάτα του καλοκαιριού (και όχι μόνο) είναι vegan, έχει άρωμα θάλασσας, και δίνει μοναδική γεύση στα λαχανικά και στα σάντουίτς μας. Και (όπως μας ενημερώνουν και ορισμένοι φίλοι) ταιριάζει υπέροχα με ουζάκι. Χικ.

3. Φακόπιτα

 

Πίτα με φακές πάνω σε λαδόκολλα.

 

Ακόμα ένας (αλλά πάντα μοναδικός) τρόπος να φάμε φακές. Μία παραδοσιακή πίτα, την οποία εμείς αγαπήσαμε ένα καλοκαίρι στη Λευκάδα. Μυρωδάτη, με ξεροψημένη κρούστα και γλυκιά γεμάτη γεύση από τα λαχανικά που έχει μέσα.

4. Vegan κρέπες

 

Vegan κρέπες και κομμάτια φρούτων και σοκολάτας

 

Είτε προτιμάτε αλμυρούς συνδυασμούς με λαχανικά και σως, είτε γλυκούς συνδυασμούς με σοκολάτα ή μαρμελάδες και φρούτα αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και ίσως γι' αυτό την έχετε αγαπήσει. 😊

5. Κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας

 

Βίγκαν κέικ μπανάνας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια

 

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες γι’αυτό το κέικ αλλά προτιμάμε να το τρώμε. Ιδανικό συνοδευτικό καφέ, μοναδικό vegan επιδόρπιο, αλλά από ό,τι μας είπαν φίλοι έχει πρωταγωνιστήσει και σε πολλά parties. Ταιριάζει εκπληκτικά με το vegan παγωτό βανίλιας.

6. Πατάτες και πιπεριές στην κατσαρόλα

 

Πολύχρωμες πιπεριές και πατάτες σε πήλινο πιάτο

 

Ένα πιάτο που θυμίζει και άνοιξη και καλοκαίρι. Ελαφρύ, γι’ αυτό το προτιμήσατε κιόλας, πολύχρωμο, με γλύκα αλλά και σπιρτάδα στη γεύση που προκύπτει από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά του.

7. Vegan παγωτό σοκολάτα

 

Vegan παγωτό σοκολάτας σε λευκό μπωλ.

 

Λείπει το παγωτό από το καλοκαίρι; Όχι βέβαια! Σοκολάτα και δροσιά εγγυώνται το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παγωτό με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.

8. Αρωματικά κεφτεδάκια οσπρίων

 

Vegan κεφτεδάκια οσπρίων με πατάτες τηγανιτές

 

Το τί μπορείς να φτιάξεις με όσπρια το έχουμε αποδείξει. Αυτό το πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι με νότες θυμαριού και δυόσμου το έχουν αγαπήσει μεγάλοι και παιδιά – και όχι άδικα.

9. Vegan τζατζίκι | Το φυσικό αντικουνουπικό στα καλύτερά του

 

Vegan τζατζίκι σε πιάτο

 

Στο τζατζίκι δεν λέει κανείς όχι. Με λίγες αλλαγές αυτό το παραδοσιακό έδεσμα έγινε vegan και συνόδευσε τις πατάτες, τα vegan μεζεδάκια και τα λαχανικά στο καλοκαιρινό μας τραπέζι.

10. Λαδένια Κιμώλου

 

Λαδένια Κιμώλου σε πετσέτα με ντομάτες, πιπεριές και κρεμμύδι

 

H κυκλαδίτικη “πίτσα” που κλείνει το μάτι στην παράδοση. Ένα τοπικό παραδοσιακό πιάτο που μας ταξιδεύει γαστρονομικά στο γραφικό νησί της Κιμώλου.

Ποιες vegan συνταγές θα ήθελες να δεις το φθινόπωρο;

Σε καλούμε να μας στείλεις τη δική σου ιδέα (πρόταση ή συνταγή) ή vegan συνταγή. Εμείς θα τη δούμε, θα επικοινωνήσουμε μαζί σου, και θα την εντάξουμε στο vegan συνταγολόγιο του website μας.

Μπορείς να μας την στείλεις είτε μέσω Social Media (Facebook, Instagram) αλλά και με email μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

© Vegan Times 12-09-2022

Δημοσιεύτηκε: 12/09/2022
Ενημερώθηκε:
19/09/2022

Πηγές:

  1. Πηγή κύριας εικόνας: Jason Briscoe | Unsplash.