Φτιάχνουμε σπιτικό vegan παγωτό

To καλοκαίρι πέρα από ήλιο, θάλασσα και ξεγνοιασιά θέλει και το vegan παγωτό του. Γεύσεις παγωμένες από φρούτα, γεύσεις γλυκιές, εύκολες να τις δημιουργήσουμε στο σπίτι και να τις απολαύσουμε μόνοι μας ή/και με παρέα.

Vegan Διατροφή + Υγεία

14/07/2022

Από μικρό παιδί περίμενα το καλοκαίρι πώς και πώς. Θες το ότι τελείωνε το σχολείο και ξεκινούσε η ανεμελιά; Θες το ότι μεγάλωσα σε νησί και κάθε μεσημέρι βρισκόμασταν με φίλους και τρέχαμε για να παίξουμε στη θάλασσα; Πάντως ήταν από τις αγαπημένες μου εποχές.

Ο πιο ισχυρός καλοκαιρινός διαγωνισμός βέβαια ήταν ένας. Ποιος είχε φάει τα περισσότερα παγωτά. Κάθε απόγευμα κάθε ένας από εμάς φώναζε πόσα παγωτά έχει φάει, και αυτός που είχε φάει τα περισσότερα ήταν και ο νικητής, ο οποίος φορούσε αυτή τη διάκριση ως παράσημο. Τώρα, μερικά χρόνια αργότερα, ανακαλύπτοντας και πειραματιζόμενος με τη μαγειρική για προσωπική κυρίως ευχαρίστηση, είπα να φτιάξω μερικά vegan παγωτά. Άλλωστε, πιστεύω πως το να δημιουργείς μόνος/η σου κάτι λαχταριστό σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να αγοράσεις κάτι έτοιμο. Και φυσικά είναι και πιο υγιεινό. Έφτιαξα λοιπόν 5 vegan εύκολα, νόστιμα και κάποια light παγωτά που πραγματικά θέλω να τα μοιραστώ με όλους.

Τί δεν έχει ένα vegan παγωτό;

Τα vegan παγωτά δεν περιέχουν ζωικά παράγωγα (όπως ζωικό γάλα, μέλι, αυγό και βούτυρα). Αντ’ αυτών χρησιμοποιούνται αρκετά τα φρούτα, γλυκαντικές ουσίες και άλλα συστατικά φυτικής προέλευσης. Εμείς στις συνταγές μας θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ελάχιστα δυνατά πρόσθετα σάκχαρα.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Ζουμερή γρανίτα φράουλα

Γρανίτα φράουλα

Με μόνο 16 θερμίδες ανά γρανίτα, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και φτιαγμένη 100% από φράουλες, αυτή η γρανίτα είναι το απόλυτο δροσερό, light, και φρουτένιο γλύκισμα του καλοκαιριού. Το μόνο που χρειάζεται είναι 300 γρ. φρέσκες φράουλες. Δες στον σύνδεσμο πώς θα φτιάξεις και θα απολαύσεις τη ζουμερή γρανίτα φράουλα.

Frozen bananas

Παίρνουμε μία μπανάνα (κατά προτίμηση όχι ώριμη), την καρφώνουμε σε ένα ξυλάκι, και την βουτάμε είτε σε φυστικοβούτυρο, είτε σε vegan σοκολάτα που παγώνει. Την βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη και απολαμβάνουμε.

Tip: Μπορούμε να κόψουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, να τις προσθέσουμε σε ένα πιάτο περιμετρικά και να τις παγώσουμε για 30' στην κατάψυξη. Τις βγάζουμε, βάζουμε στη μέση του πιάτου φυστικοβούτυρο, και βουτάμε τις μπανάνες στο φυστικοβούτυρο.

Φρουτώδης παγωμένη κρέμα

Το μόνο που χρειαζεται είναι 1,5 μπανάνα, 2-3 κ.σ. κατεψυγμένα φρούτα, και λίγο φυτικό γάλα (20ml). Είτε βρώμης για να γίνει πιο πηχτό, είτε αμυγδάλου για να γίνει πιο άγλυκο – και απολαμβάνεις. Τα αλέθεις καλά σε multi, μέχρι να γίνουν κρέμα. Θα πρέπει η ποσότητα της μπανάνας να είναι περισσότερη από τα φρούτα για να είναι πιο σφιχτή η κρέμα. Προσοχή να μην βάλεις παραπάνω γάλα γιατί τότε θα έχεις ένα γευστικότατο “notmilkshake”, αλλά όχι μία παγωμένη κρέμα.

Μπορείς, επίσης, να πάρεις την κρέμα παγωτού και να την χρησιμοποιήσεις ως γέμιση σε σάντουιτς παγωτού, περικλείοντάς την με δύο μπισκότα τύπου digestive.

Παγωτό βανίλια παγωτομηχανής

Βίγκαν παγωτό βανίλια

Εάν θες να φας κάτι γλυκό και δροσερό με πολύ χαμηλά λιπαρά, τότε το vegan παγωτό βανίλια είναι αυτό που χρειάζεσαι. Προτείνουμε να φτιάξετε λίγο παραπάνω γιατί τρώγεται γρήγορα. 😊 Στον σύνδεσμο θα δεις πώς θα φτιάξεις το vegan παγωτό βανίλια.

Tip: Το παγωτό βανίλια συνοδεύει υπέροχα το vegan κέικ μπανάνας.

Παγωτό σοκολάτα παγωτομηχανής

Παγωτό σοκολάτα βίγκαν

Για τους λάτρεις της σοκολάτας έχουμε ένα παγωτό κρεμώδες, δροσερό και ελαφρύ, με χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και απολαυστική γεύση. Τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καλοκαιρινό γλυκό;

Στον σύνδεσμο θα δεις πως θα φτιάξεις το vegan παγωτό σοκολάτα.

Εάν έχεις κάποια άλλη πρόταση για vegan παγωτό, στείλε μας την κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε στις vegan συνταγές μας.

© Vegan Times 08-07-2022

Δημοσιεύτηκε: 08/07/2022
Ενημερώθηκε:
14/07/2022

Πηγές:

  1. Πηγή κύριας εικόνας: micheile dot com | Unsplash.