Ντιπ από κάσιους

Ένα πολύ γευστικό ντιπ από ξηρούς καρπούς, που με τα αρωματικά και τα καρυκεύματα που του προσθέτουμε του δίνουμε μια αλμυρή και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με κριτσίνια, να το αλείψουμε σε σάντουιτς με ψητά λαχανικά, ή να το βάλουμε σαν σως στο vegan burger με σνίτσελ από τόφου.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 6:00'
  • Εκτέλεση 0:10'
  • κούπες 2

Υλικά

1 ¼ κούπα

κάσιους

2 ½ κ.γ.

μουστάρδα

2

σκελίδες σκόρδο

2 ½ κ.σ.

διατροφική μαγιά

½ - 1 κούπα

νερό

1

λεμόνι το ξύσμα

¼ – ½ κ.γ.

καυτερό μπούκοβο

½

ματσάκι μαϊντανού, μόνο τα φύλλα

¼ κ.γ.

αλάτι

¼ κ.γ.

πιπέρι

Προετοιμασία

Μουλιάζουμε τα κάσιους για 6 ώρες ή από την προηγούμενη ημέρα.

Εκτέλεση

Σουρώνουμε τα κάσιους, τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε για 1', μέχρι να διαλυθούν τελείως.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, και τη διατροφική μαγιά μαζί με ½ κούπα νερό, και ξαναχτυπάμε για 1'. Αν το μείγμα εξακολουθεί να έχει κομματάκια προσθέτουμε κι άλλο νερό μέχρι να γίνει μια σως λεία και απαλή, αλλά όχι νερουλή. Προσθέτουμε το νερό σταδιακά ώστε να δούμε πόσο θα χρειαστεί και χτυπάμε σε δόσεις μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειαστεί.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Προσθέτεις το νερό λίγο-λίγο, όταν φτιάχνεις την σως κάσιους, ώστε να πετύχεις την σωστή σύσταση.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να μουλιάσεις τα κάσιους από την προηγούμενη μέρα για πιο λείο αποτέλεσμα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

34g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.229mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

60%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

10%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

39

ανά κ.σ.

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Μαρίνα Ξουλίδου

Η Μαρίνα Ξουλίδου είναι vegan, γιατί αγαπά να αγαπά το ίδιο όλα τα ζώα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ζει στη Θεσσαλονίκη. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να μαγειρεύει και να γράφει vegan συνταγές στο site της Vegan Better, να απολαμβάνει χρόνο στη θάλασσα ή στο βουνό, να στηρίζεται στο κεφάλι της, να δημιουργεί vegan make up looks, και να περιποιείται το δέρμα της. Πολύ σύντομα θα είναι και εκπαιδεύτρια ζώων – κάτι που είχε όνειρο να κάνει από μικρή.

Μαρίνα Ξουλίδου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές