Εύκολο ποπ κορν στα μικροκύματα

Είτε θέλεις ένα εύκολο σνακ για δώσεις στα παιδιά στο σχολείο, ή για να πάρεις στο γραφείο, είτε ετοιμάζεις μια οικογενειακή βραδιά με ταινία, ή μια συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους, αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη. Μέχρι να πεις ποπ κορν θα έχεις ετοιμάσει ένα απολαυστικό σνακ που μόλις το σερβίρεις δεν θα μείνει σπυρί!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:05'
  • λίτρο 1

Υλικά

3 κ.σ. ή 50 γρ.

σπόρους από καλαμπόκι

1 κ.σ.

διατροφική μαγιά

1 πρέζα

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα σποράκια σε ένα μπωλ κατάλληλο για μικροκύματα, με τρόπο ώστε να καλύπτουν τον πάτο του μπωλ, αλλά να μην καλύπτουν το ένα το άλλο.

Σκεπάζουμε το μπωλ ώστε μπορεί να φεύγει ο ατμός (π.χ. σκεπάζουμε ένα στρογγυλό μπωλ με ένα τετράγωνο πιάτο) και μαγειρεύουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2' στα 800 watt.

Περιμένουμε 10''-15'' και ανοίγουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ σερβιρίσματος (προσοχή γιατί καίει) και πασπαλίζουμε με την διατροφική μαγιά και το αλάτι.

Επαναλαμβάνουμε γιατί θα εξαφανιστούν σύντομα!

Μερικά σποράκια (περίπου 20) δεν θα σκάσουν. Μπορούμε να μαζέψουμε τα άσκαστα από όλες τις δόσεις μας και να τα μαγειρέψουμε μέχρι να σκάσουν κι αυτά (περ. 20'').

Την επόμενη φορά μπορούμε να τα μαγειρέψουμε για 10'' παραπάνω, ώστε να βρούμε την διάρκεια που ελαχιστοποιεί τα άσκαστα.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Μην καείς όταν βγάζεις το μπωλ από τον φούρνο μικροκυμάτων.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Ότι το ποπ κορν φουσκώνει. Χρειάζεσαι 10πλάσιο χώρο στο σκεύος από όσο πιάνουν τα άψητα
σποράκια.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το πιο νόστιμο ποπ κορν είναι αυτό που είναι χρυσό στο εσωτερικό του. Αν είναι σκούρο καφέ ή μαύρο, μείωσε τον χρόνο μαγειρέματος.

 

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Ανακάτεψε στα άψητα σποράκια 1 κ.γ. ελαιόλαδο για έξτρα γεύση (αλλά και έξτρα θερμίδες!)

Ρίξε στα ήδη έτοιμα ποκ κορν λίγο γκαράμ μασάλα (garam masala) για μοναδική γεύση.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

79g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.448mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

10%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

209

ανά μπωλ

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές