Τραγανές ψητές πατάτες

Οι τέλειες ψητές πατάτες! Τραγανές απ' έξω, μαλακές και αφράτες από μέσα, δεν θα πιστέψετε ποτέ ότι αυτές οι πατάτες μαγειρεύτηκαν χωρίς βούτυρο ή λάδι. Αντί αυτών, χρησιμοποιήσαμε ζωμό λαχανικών και διατροφική μαγιά που δημιουργούν μία τραγανή, αλμυρή κρούστα, και σε συνδυασμό με τα μυρωδικά προσθέτουν νοστιμιά και βάθος που θυμίζουν το παραδοσιακό δείπνο ψητού, αλλά χωρίς τη χοληστερόλη που το συνοδεύει!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:45'
  • μερίδες 4

Υλικά

1 1⁄2 κιλό

πατάτες

1 κ.σ.

φρέσκα φύλλα θυμαριού

1⁄2 κούπα

σπιτικός ζωμός λαχανικών

5-6

κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

1 1⁄2 κ.σ.

διατροφική μαγιά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα, μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Τις βράζουμε ή τις μαγειρεύουμε στον ατμό για 10', τις στραγγίζεουμε καλά, και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 10' να κρυώσουν ελαφρώς.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με σιλικόνη ή χαρτί ψησίματος.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε όλα τα υλικά, κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, με την φλούδα προς τα επάνω, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 25'-30' μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, σερβίρουμε αμέσως, και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Όπως όλες οι συνταγές με πατάτες, η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά πλούσια σε κάλιο, ίνες, βιταμίνες Α, Β1, B2, B3, B5, B6, C, K, σίδηρο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο.

Οι πατάτες είναι από τα πιο θρεπτικά (αλλά παραγνωρισμένα) τρόφιμα. Είναι εξαιρετικά υγιεινές ψητές ή βραστές. Μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή με μαγειρεμένα χόρτα έχεις ένα πλήρες και σούπερ υγιεινό γεύμα.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Συνόδευσε τις πατάτες με την απίθανη σπιτική μαγιονέζα light που έχει τις λιγότερες θερμίδες από όλες τις μαγιονέζες που υπάρχουν!

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

68g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

220mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

0%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

330

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})