Υλικά
4 κούπες |
νερό |
1 1⁄2 κούπα |
αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
3⁄4 κούπα |
ρεβυθάλευρο |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
1-2 κ.γ. |
ελαιόλαδο (εάν χρειαστεί) |
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) σε μια λεκάνη και τα ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι.
Τοποθετείς το μίγμα στο ψυγείο για 15'-30'. Εάν το αφήσεις και περισσότερο δεν πειράζει.
Ζεσταίνεις ένα αντικoλλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6/9).
Ρίχνεις περίπου μισή κούπα από το μείγμα σου στο τηγάνι και το απλώνεις γυρνώντας το ώστε να σχηματιστεί μια στρογγυλή κρέπα.
Ψήνεις για 1'-2' μέχρι να ξεκολλήσουν οι άκρες της κρέπας και να μπορέσεις να την γυρίσεις με μια ξύλινη σπάτουλα για να την ψήσεις και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζεις μέχρι να ψηθούν όλες οι κρέπες.
Ανάλογα με την ποιότητα του τηγανιού, ίσως χρειαστεί να το λαδώσεις με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για να ψήσεις την πρώτη κρέπα. Εάν δεις ότι οι κρέπες έχουν αρχίσει να κολλάνε στο τηγάνι και δεν μπορείς να τις γυρίσεις εύκολα, χρησιμοποίησε ακόμα 1 κουταλάκι λάδι.
Τοποθετείς τις ψημένες κρέπες σε ένα πιάτο, την μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζεις με μια πετσέτα μέχρι να ολοκληρώσεις το ψήσιμο, ώστε να διατηρηθούν ζεστές.
Τις σερβίρεις με άχνη ζάχαρη, ή αγαύη, τριμμένη ή λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένα φρούτα, ή ό,τι άλλο προτιμάς!
Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...
Ότι μπορείς να ξαναζεστάνεις όσες κρέπες έχουν περισσέψει στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ήξερες ότι...
Μπορείς να προετοιμάσεις το μείγμα σου 3-4 ημέρες νωρίτερα και να το φυλάξεις στο ψυγείο. Ανακάτεψέ το καλά πριν το ψήσεις.
Για να μην ξεραθούν οι κρέπες σου, μπορείς να τις σκεπάσεις με μια πετσέτα ή με ένα αναποδογυρισμένο μπωλ.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Σε αλμυρή εκδοχή σερβιρισμένες με vegan μοτσαρέλα ή vegan κρέμα από τυρί, χούμους και λαχανικά, πουρέ πατάτας και αρακά.