Vegan (βίγκαν) κρέπες

Λαχταριστές λεπτές κρέπες vegan για γλυκούς ή αλμυρούς συνδυασμούς. Σας παρουσιάζουμε την εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε ζύμη για κρέπες.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:40'
  • κρέπες των 20 εκ. 16

Υλικά

4 κούπες

νερό ή ακουφάμπα

1 3⁄4 κούπα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3⁄4 κούπα

ρεβυθάλευρο

1⁄4 κ.γ.

αλάτι

1 κ.γ.

ελαιόλαδο (εάν χρειαστεί, για το λάδωμα του τηγανιού)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15'-30'. Εάν το αφήσουμε και περισσότερο δεν πειράζει.

Ζεσταίνουμε ένα αντικoλλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6/9).

Ρίχνουμε περίπου 1/4 κούπας από το μείγμα μας στο τηγάνι και το απλώνουμε γυρνώντας το τηγάνι ή με το ειδικό ξυλάκι ώστε να σχηματιστεί μια στρογγυλή κρέπα. 

Ψήνουμε για 2'-3' μέχρι να ξεκολλήσουν οι άκρες της κρέπας και να μπορέσουμε να την γυρίσουμε με μια ξύλινη σπάτουλα για να την ψήσουμε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε μέχρι να ψηθούν όλες οι κρέπες. 

Ανάλογα με την ποιότητα του τηγανιού, ίσως χρειαστεί να το λαδώσουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για να ψήσουμε την πρώτη κρέπα. Εάν δούμε ότι οι κρέπες έχουν αρχίσει να κολλάνε στο τηγάνι και δεν μπορούμε να τις γυρίσουμε εύκολα, χρησιμοποιούμε ακόμα 1 κουταλάκι λάδι. 

Τοποθετούμε τις ψημένες κρέπες σε ένα πιάτο, τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, ώστε να διατηρηθούν ζεστές. 

Τις σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, αγαύη, τριμμένη ή λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένα φρούτα, ή ό,τι άλλο προτιμάμε!

Τί είναι η ακουφάμπα;

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Σκεπάσεις τις ψημένες κρέπες με μια πετσέτα ή με ένα αναποδογυρισμένο μπωλ για να μην ξεραθούν μέχρι να τις γεμίσεις και να τις σερβίρεις.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Ότι μπορείς να ξαναζεστάνεις όσες κρέπες έχουν περισσέψει στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να προετοιμάσεις το μείγμα σου 3-4 ημέρες νωρίτερα και να το φυλάξεις στο ψυγείο. Θυμίσου να το ανακατέψεις καλά πριν το ψήσεις.

Αν θέλεις πιο χοντρές κρέπες μπορείς να αυξήσεις τη δόση του μείγματος που βάζεις στο τηγάνι σε 1/2 κούπα (αντί για 1/4).

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Σε αλμυρή εκδοχή σερβιρισμένες με vegan μοτσαρέλα ή vegan κρέμα από τυρί, χούμους και λαχανικά, πουρέ πατάτας και αρακά.

Αν δεν έχεις αλεύρι για ολες τις χρήσεις, μπορείς να βάλεις 0,5 κούπες μαλακό αλεύρι και 1,25 κούπα σκληρό αλεύρι.

Για να τις κάνεις πιο υγιεινές, αντικαθιστάς το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής.

Πρόσθεσε στο μείγμα για τις κρέπες 1 πρέζα γκαράμ μασάλα αντί για αλάτι για να τους δώσεις εξωτική γεύση.

Οι vegan κρέπες γλυκές ή αλμυρές είναι ένα νόστιμο σνακ για το σχολείο.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

26g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.323mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

6%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

59

ανά κρέπα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές