Γεμιστές γλυκοπατάτες με γουακαμόλε και μανιτάρια

Μία συνταγή εξαιρετικά απλή και γευστική, εάν θέλουμε να φτιάξουμε εύκολα ένα θρεπτικό, χορταστικό και νόστιμο γεύμα για μικρούς και μεγάλους. Η γλυκιά γεύση της γλυκοπατάτας δένει εξαιρετικά με την σπιρτάδα του σπιτικού γουακαμόλε με φρέσκα μυρωδικά και τη γήινη γεύση των μανιταριών. 

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 1:00'
  • μερίδες 2

Υλικά

4

γλυκοπατάτες

8

μανιτάρια portobello

2 κ.σ.

ζωμό λαχανικών ή

ακουφάμπα

1⁄8 κ.γ.

αλάτι

1 πρέζα

πιπέρι

2

φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)

3 κούπες

γουακαμόλε

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις γλυκοπατάτες:
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τη φλούδα τους και με ένα συρματάκι για να φύγει το χώμα. Τις τρυπάμε επιφανειακά με ένα πιρούνι γύρω-γύρω και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Τις ψήνουμε στους 200°C για 50'. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκαν βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε μια πατάτα και εάν είναι μαλακή, τότε σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Αν κάποια πατάτα είναι μεγαλύτερη από τις άλλες, ίσως χρειαστεί να την ψήσουμε λίγα λεπτά παραπάνω, αφού πρώτα αφαιρέσουμε από τον φούρνο όσες έχουν ψηθεί.

Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια:
Τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί, τα κόβουμε σε σχετικά λεπτές φέτες, τα αλείφουμε με ζωμό λαχανικών ή ακουφάμπα και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε τα μανιτάρια μας σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε στους 200°C μαζί με τις γλυκοπατάτες γύρω στα 20'. Είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα.

Ετοιμάζουμε το γουακαμόλε μας όσο ψήνονται οι πατάτες και τα μανιτάρια.

Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο τις αφήνουμε 10' να κρυώσουν για να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις χαράζουμε εγκάρσια με ένα μαχαίρι να ανοίξουν αλλά να μην ξεχωρίσουν. Τις γεμίζουμε με γουακαμόλε και μανιτάρια, πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Για να εξοικονομήσεις ενέργεια μπορείς να μαγειρέψεις τις γλυκοπατάτες 10' στον φούρνο μικροκυμάτων (αφού τρυπήσεις τη φλούδα τους) και μετά να συνεχίσεις το ψήσιμο στον φούρνο μαζί με τα μανιτάρια.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

97g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.869mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

37%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

6%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

359

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές