5 + 1 πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου στην παραλία

“Σαν βγούμε στον πηγαιμό για την παραλία’’ που θα έλεγε και ο ποιητής, θα χρειαστούμε σίγουρα μερικά εφόδια για να είμαστε προετοιμασμένοι να χαλαρώσουμε όλη την ημέρα στην άμμο και τη θάλασσα. Ποια είναι αυτά;

Vegan Life

30/05/2023

1. Αντηλιακό

Αν και ο ήλιος είναι η σημαντικότερη πηγή για να παραχθεί στο σώμα μας η βιταμίνη D, γνωρίζουμε πως η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες του ήλιου αλλά και για να μην χάσουμε την απόλαυση της θάλασσας, εξοπλιζόμαστε με ένα vegan αντηλιακό.

2. Σνακ

Συνήθως, στην παραλία περνάμε αρκετές ώρες. Λίγο η θάλασσα, λίγο το κολύμπι, η όρεξη θα ανοίξει. Τα κατάλληλα σνακ που θα μας συνοδεύσουν ποικίλλουν. Απλά, νόστιμα και ελαφριά θα μας βοηθήσουν να παρατείνουμε τη χαλάρωσή μας στην παραλία. 

3. Container

Είτε φέρνουμε μαζί μας στην παραλία σνακ και φρούτα, είτε νερό, θα μας είναι χρήσιμο ένα ψυγείο παραλίας ή θερμός για να τα κρατήσουμε φρέσκα και δροσερά. Αν δεν έχουμε ψυγείο χρησιμοποιούμε ισοθερμικές τσάντες στις οποίες τοποθετούμε παγωμένα παγούρια με νερό – το νερό αυτό θα είναι υπέροχα δροσερό για να το πιούμε στο τέλος της ημέρας.

4. Βιβλίο και παιχνίδια

Η παραλία είναι από μόνη της μια απόδραση και ένα παιχνίδι με αισθήσεις και χρώματα, και συχνά μας προσφέρει τη δική της μουσική: τον ήχο των κυμάτων και των τζιτζικιών. Ένα καλό βιβλίο είναι ιδανικό για να αποδράσουμε ακόμη πιο μακριά, ιδανικά σε μια αιωνιότητα που βρίσκεται κάτω από μια σκιά και με ένα δροσερό νερό, καφέ, ή τσάι δίπλα μας. Εναλλακτικά, αν είμαστε με παρέα υπάρχουν πολύ ωραία επιτραπέζια παιχνίδια για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας.

5. Εντομοαπωθητικά

Για πολλούς η πιο όμορφη ώρα στην παραλία είναι λίγο πριν τη δύση. Για να μην μας χαλάσουν την ησυχία μας τα κουνούπια που συνήθως εμφανίζονται εκείνη την ώρα έχουμε μαζί μας vegan εντομοαπωθητικά, τα οποία είναι κατάλληλα για κάθε είδους έντομα.

+1 Καλή παρέα

Φυσικά, όλα ξεκινάνε από την θετική διάθεση και την παρέα που θα έχουμε μαζί μας στην παραλία. Το μέρος και τις στιγμές άλλωστε τα διαμορφώνουν οι άνθρωποι. Η καλύτερη παραλία γίνεται ακόμα ομορφότερη όταν έχουμε κάποιον να την μοιραστούμε. Με χαρούμενη και καλοκαιρινή διάθεση, παίρνουμε μαζί μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα και απολαμβάνουμε τον καλοκαιρινό ήλιο και τη θάλασσα.

Εναλλακτικά

Φυσικά, ο προγραμματισμός μιας υπέροχης ημέρας ξεκινά από το με ποιους θα θέλαμε να είμαστε. Κάποιες ημέρες μπορεί να θέλουμε να απολαύσουμε μόνοι μας τη θάλασσα και να βυθιστούμε σε ένα βιβλίο, άλλες μπορεί να θέλουμε να την απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

''De gustibus... non disputandum est'' (μτφρ. Καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει κάτι σύμφωνα με τα γούστα του).

chairs on the beachΠηγή εικόνας: Aaron Burden | Unsplash

© Vegan Times 09-07-2021

Δημοσιεύτηκε: 09/07/2021
Ενημερώθηκε:
30/05/2023

Πηγές:

  1. Πηγή κύριας εικόνας Alex Antoniadis | Unsplash